måndag 2 februari 2009

C.H. Douglas om banker och pengar
Som ni ser påvisar Douglas att bankernas skuldpengar i praktiken betyder att bankerna har en fordran på hela samhället i samma utsträckning som de skapat pengar ur tomma intet som lån till samhällets medborgare och andra institutioner. Bankerna är de som äger samhället trots att man undviker att påtala detta.

12 kommentarer:

Helge sa...

Sant som det är skrivet. Bankerna äger vårt samhälle och de vill bara ha mer hela tiden. Därtill är det samhället som ska komma och rädda dem när de gjort bort sej, när ska de komma och rädda oss när vi behöver hjälp? Att ge oss lån är inte att hjälpa, tvärtom, och de är noga med att få allt tillbaka, med ränta.

Egentligen tar de inte ens några större risker med utlåningen, det är de andra intrumenten som utgör risken och skulle bankerna hålla sej till enbart utlåning, skulle de knappast ha några större problem med kreditförlusterna.

Lars Osterman sa...

Amen to that, Helge !

;-)

Anonym sa...

Det här med banker och pengar verkar vara lite komplicerat!!!
De här länkarna kan ge lite ljusglimatar. Få en och annan att förstå.

Se den här videon med Eustace Mullins:
Secrets of Federal Reserve

Tänk om någon kunde texta hans video till svenska-finska-isländska-osv...

Det har ju gått dåligt för Island. Kanske det här är en förklaring:
How Will Obama Respond to Israeli War Crimes?
A new preface with important information about Peter Orszag, Obama's budget director in charge of the economic stimulus package, has been added to this article. It should be noted that Orszag, a protege of the disgraced Robert Rubin of Citigroup, was a senior economic adviser in Moscow during the time of the Jewish oligarchs, a economic consultant to the Bank of Iceland -- before it collapsed -- and an ally of Rahm Emanuel in the Clinton White House when NAFTA was pushed through.

Det verkar vara lite mer komplicerat än vad de flesta verkar förstå.

Shlomo Sand - en israelisk historieprofessor har något att berätta som kanske kan få dig att förstå:
Shattering a 'national mythology'

Sen har vi:
Synagogue of Satan
som kanske kan få en och annat att fatta lite mera.

Vi kan inte lita på media. Och inte många läser bloggar. Många vill titta på video orkar inte läsa. Kanske någon kan göra en video som förklarar?

Och den videon borde knyta ihop Sverige med övriga världen - Berätta mera om:
Palmstruchska banken
och
Federal Reserve

Vem gör den videon? som kan förklara för var och en det här med banker och pengar!

Anonym sa...

Visst - en video om banker och pengar vore fint. Det tar några timmar! En Wiki som kan få många att bidra till kunskap om banker och pengar är en annan idé. Tänk om Ekonomisk Demokrati hade alla sina tankar och länkar samlade på en Wiki. Vilken guldgruva för den som vill förstå!!!

Här ett bidrag till en sådan Ekonomisk Demokrati Wiki:
Banking With Hitler

Här får du lära dig mer om "spelarna"
Hjalmar Schacht och Montagau Norman

Hur ska vi kunna sprida kunskapen om dessa två? Media tiger! Få läser seriösa bloggar! Video och Wiki?
Kasta skor hjälper inte!

Anonym sa...

Banking with Hitler ger en massa historisk kunskap. Vi får se en del av människorna bakom det som hände. Det handlar om människor - deras tankar och känslor!

De flesta säger sig vara logiker. Få vet vad dialektik är. Den metod som bankirerna använder sig av: Härska genom att splittra!!! Och ändå handlar det inte om dialektik - så få verkar gå bortom dialektiken - sätta sig ner och meditera - för att sen ställa sig upp - gå - säga någonting - göra något!

Så säger filmen Banking with Hitler sanningen? Hur ska vi förstå banker och pengar. Här hittar du en syn på det som inte finns i media:
http://www.iamthewitness.com/

Hur ska vi förstå? En Wiki? Kanske det redan finns en Ekonomisk Demokrati Wiki?
Ekonomisk Demokrati handlar nog om mer än ekonomi! Handlar också om media, politik, produktion, energi, filosof, religion - gå bortom sprkt(språket)!

Helt lätt verkar det inte vara att förtå sig på banker och pengar... en Wiki om det vore något - kanske den redan finns?

Anonym sa...

Banker och pengar säger naturligtvis en hel del. Men det är ju så mycket större. Det handlar om en grupp khazarer som övergick till judendomen på 700-talet och sen förlorade sitt rike. Spreds över Östeuropa - utvandrade till USA. Ligger bakom marxismen - Sovjet och USA.

Banker och Pengar är bra men vi måste tänka i större termer. Just nu handlar det om banker som sänker vår värld. Vi måste kunna kritisera de som styr bankväsendet. Dessa judar gömmer sig bakom Förintelsen. David Cole en ung jude som besöker Auschwitz får dig att förstå att deras sanning inte är hela sanningen - så se dessa videos:
David Cole - The Truth Behind The Gates Of Auschwitz 1 of 2
och
David Cole - The Truth Behind The Gates Of Auschwitz21 of 2

Om vi inskränker oss till att tala om Banker och Pengar så bakbinder vi oss själva. Det handlar om politik. media, kvinnor och män, barn och vuxna, sjukvård, friskvård... Alla områden måste vi koppla ihop med banker och pengar. Det handlar om religion. 911 utfördes av Israel - Five Dancing Israelis Arrested On 9/11 - för att skapa en false flag attack - utse muslimer till terrorister - för att kunna starta krig mot Afghanistan och Irak.

Vi kan ju både läsa och skriva - dessa khazar judar är helt enkelt för enkla att begripa sig på. Deras historier och ekonomiska teorier kan vi ju lätt genomskåda.

De ska inte få lura oss... Ska vi lura dem? Eller ska vi bara vara ärliga mot dem? Säga sanningen? Förlåta dem? Vi måste starta en diskussion om dem! Vad gör vi med dessa som lurat oss? Och framförallt vad hittar vi på själva?

Dessa khazar judar har ju utnyttjat att vi inte själva förmår att formulera oss. Felet är inte bara deras. Felet är också vårt! Eller - har jag fel?

Antony Sutton tog reda på en hel del så lyssna till vad han har att säga - det handlar om första och andra världskriget och det kalla kriget.
Lyssna på Antony Sutton! Fatta lite mera!!!

911 startade det tredje/fjärde världskriget.
LOS ANGELES, California (CNN) -- Former CIA Director James Woolsey said Wednesday the United States is engaged in World War IV, and that it could continue for years.

En miljon irakier dödade - få verkar bry sig. Det som nu händer med ekonomin är bara en del av det!

Banker och Pengar - Visst - men det handlar ju om så mycket mer - allt hör ihop! Gud är det namnet på alltsammans? Eller ska vi kalla det Allah? Jumalla som finnarna gör? Dieux som fransmännen gör! Eller vilket - vilka namn ska vi använda? Dollar? Euro? Amero?

BIS - Bank for International Settlements vill ha en enda världsvaluta!

Hur ska vi igång en "seriös" diskussion? Kasta skor hjälper oss inte! En Ekonomisk Demokrati Wiki? En EDW?

Anonym sa...

Banker och Pengar - det handlar om mer:
Einstein on God
och
THE SECRET HISTORY OF THE ATOMIC BOMB
WHY HIROSHIMA WAS DESTROYED


Vi måste själva ta hand om guldet:
Dålig affär av Riksbanken att sälja guldet
2009-01-07 07:40
Trots att guldpriset i kronor steg med 33 procent under 2008 fortsatte Riksbanken under året att sälja ut guldreserven. Därmed gick den svenska centralbanken miste om närmare 600 miljoner kronor, enligt Handelsbanken.


Inte låta andra sälja ut guldet!

Ekonomisk Demokrati har tagit reda på en massa bra kunskap! Men det handlar om att sprida den! De flesta är inte dumma, men skolor och media håller dem okunniga! Hur ska kunskapen spridas? Absolut kunskap är omöjlig att nå! Hur sprider vi det vi ändå inbillar oss. Våra sannare inbillningar än de inbillningar som just nu styr de flesta.

Media vill inte hjälpa oss! Hur sprider vi kunskapen? Hur startar vi en verklig diskussion? Videos - Wikis? Eller vi måste själva ta över bankerna för att kunna skapa media som inte bara tiger/ljuger/kör med halvsanningar/lurar oss att ägna oss åt mer eller mindre oväsentligheter...

Vad hittar vi på?

Anonym sa...

De har sänkt Island!
Iceland's senior minister resigns as government becomes first global political casualty of the credit crunch


Hur ska vi försvara oss så in i Norden? Måste vi inte säga sanningen om dessa Khazar judar? Hur ska vi annars kunna försvara oss?
Shattering a 'national mythology'
---
LE MONDE DIPLOMATIQUE:
Israel deliberately forgets its history

---
"ARTHUR KOESTLER" "THE THIRTEENTH TRIBE"

Vi måste börja tala historia - det som skola och media inte vill att vi ska få veta:
Sidenhandelns Birka

Ekonomisk Demokrati har tagit reda på en hel del. Det gäller att sprida kunskapen. Politiker är bara marionetter åt bankirerna om inte deras befolkningar har kunskaper! Kunskap är makt! Hur sprider vi kunskapen???

Visst - bloggar är bra! Men så få läser dem. Och det mesta försvinner - sparas inte i någon Wiki - är inte lätt att ta till sig - är inte en videofilm att se.

Hur gör vi? Island har man sänkt! Övriga Norden måste fås att se - vilka som sänkte Island! Khazar judarna - de som kallar sig Ashkenazi.

Hur sprider vi kunskapen?
Och vilken är kunskapen?

Khazar judarna har förstått att det finns en outalbar kunskap och att det sen finns en diskussion. Vi måste lära av dem! Starta en diskussion byggd på "kunskap" med det outalbara inbyggt i vårt tal - våra bilder av "verkligheten".

Är det försent?
Bättre sent än aldrig!

Anonym sa...

Låt oss göra en video om PALMSTRUCHSKA BANKEN - det är ju ändå början på lurendrejeriet.

Jan Guillou och övriga falskmyntande journalister har inte orkat berätta om PALMSTRUCHSKA BANKEN. Låt oss göra det!

Är inte det sättet att sprida kunskap? Island har de sänkt! Vi måste försvara oss!!!

HUR FÖRSVARAR VI OSS MOT KHAZARERNA???

Anonym sa...

Banker och Pengar - allt har sin början:
Sidenhandelns Birka

Lars Osterman sa...

Jaså - Anonom är tillbaka. Då blir det dags att stänga kommentarsporten igen.

Andreas sa...

Lars kan du kolla in denna video: http://www.youtube.com/watch?v=jbSH9AlgGDYoch kommentera. Skulle detta funka i Sverige, Finland Norge, Island osv? Hur ökar man mängden pengar (folkökning) utan att skapa inflation?

Tycker din blogg är fantastisk!