tisdag 15 april 2008

RFID chip - realitet eller sc-ifi ?

Känner för att orda litet om RFID chips som populärt kallas "mikrochips". Inte för att jag vore någon expert precis. Men jag har läst och lyssnat och tittat..

Som jag ser det kan en person som chippats (=som sänder ut en svag radiosignal) identifieras och hans/hennes rörelser följas genom satellitteknologi typ tv-serien 24.
Tar man av sig t.ex jackan med chipset blir signalen där som jackan är. Men det ultimata är väl att injicera RFID chipset under huden för att göra det möjligast svårt att ta bort.(men det kan göras lätt med ett litet snitt i huden - så chipset är ingalunda permanent.
Denna teknologi är mest användbar genom att en persons bank- eller kreditkort kan stängas av varvid inga uppköp varken på kredit ellet i realtid är möjliga. Eller OK - använder någon butik ännu de gamla pappersremsorna så är uppköp fortfarande möjligt även om bankkortschipset vore avstängt.

En person kan alltså spåras och s.g.s handlingsförlamas eftersom våra kontanter håller på att försvinna. Idag är 97-98% av pengarna bara elektroniska blips på dataskärmen. Den dagen då alla kontanter avskaffats/eliminerats är vi 100% beroende av våra bankkortschips.

David Icke, Aaron Russo och flera andra bättre insatta menar att alla personers skall chippas, kopplas till en global jättedator i (kanske)Tel Aviv och sålunda är vi alla under ständig uppsikt genom satellitbevakning. Beter vi oss kriminellt eller "politisk inkorrekt" behövs bara ett klick - och vips är vi hjälplösa, i det närmaste laglösa och utanför systemet.

Troligen kommer man att köra igenom systemet på sånt vis att alla frivilligt tar chipset av praktiska eller ekonomiska skäl.
Kanske vi t.ex måste ha ett chips för att kunna resa passfritt, smidigt identifiera oss hos olika myndigheter, kanske den med chips får betydande rabatter på IKEA.... osv

En del knasreligiösa anti-NWO-grupper tror sig "veta" att den sk uppenbarelseboken i bibeln skulle tala om något som översats som "vilddjurets märket" - något utan vilket man varken kan köpa ellet sälja. Och dessa bilbeltrogna kristna tror att EAN-koden, personkodtatuering på huden - eller ett mikrochip motsvarar denna 2000 år gamla "profetia".
Själv är jag mycket skeptiskt vad dethär gäller. Varje generation tycks sporta med att tolka bibeln så att den och dess "profetior" passar in just i "vår" tid.

2 kommentarer:

ingenjören sa...

En liten rättelse: RFID sänder ingenting av sig själv då den saknar en egen kraftkälla (ex batteri). Det är först när RFID belyses med radiovågor från mottagaren som den sänder tillbaka sin identifikation. RFID använder alltså läsarens radiovågor som kraftkälla. RFID kan läsas av på kortare avstånd - från några cm till några dm som mest. Satellitövervakning med RFID är alltså uteslutet.

Ett större problem ur integritetssynpunkt just nu är (tycker jag) explosionen av antalet kameror som placeras på allt fler ställen, från trafikkameror till diverse övervakningskameror. Bildigenkänning förbättras hela tiden och det finns redan mjukvara som automatiskt identifierar människor. Att täcka för ansiktet hjälper inte heller då programmet analyserar även gångsättet och kan identifiera människor även på så sätt.

Lars Osterman sa...

OK..jag tänkte att kanske chipset omvandlar kroppsvärmen till en svag eletricitet. Men ok den aktiveras av radiovågorna, förstår.

Ingen satellitövervakning med RFID ?
OK..men håll i dej - sci-fi kan bli verklighet.

Och det som idag är offentligt ligger troligen flera generationer efter det som militörteknologin håller på med. Scalar waves ?

Dr Deagle: "Nokia can dial-up the cortex using DNA & brain wave tech"

Och ja kameragalenskapen är ett faktum. Undrar vem som beordrar denna utveckling ? Knappast regeringen eftersom den bör agera enligt riksdagsmajoritetens vilja.
Har folket röstat in sådana riksdagsmän som driver dessa frågor? Svar: nej ! Kan folket stoppa detta ? Svar: ja genom att rösta på sådana som tar avstånd från detta.