onsdag 7 maj 2008

Fakta, lögner och bilder från Iran

Vi matas ständigt västlig krigspropaganda om Iran. Sällan stöter man på något sakligt om Iran trots att landet tillsammans med Irak närmast är hela den mänskliga civilisationens vagga.

Eller har du hört något annat om Iran än "att presidenten lär ha sagt att man vill utplåna Israel" (påståendet är en ren skär lögn som bl.a. Mikael Wälivaara påminde oss om i flera blogginlägg).
Här finns fakta om just den frågan - men på engelska.

President Mahmoud Ahmadinejad uttryckte då i sitt tal närmast en anspråkslös önskan om ett regimskifte från dagens sionism till en fredlig samexitens med andra folk och länder - inte minst palestinierna. Ett önskan om ett framtida regimskifte är inte samma sak som att "villa utplåna landet". Flera av dagens värsta krigsbrottslingar (Bush, Blair, Netanjahu) har turats om att som ett koppel papegojor upprepa detta lögnaktiga påstående inför massmedians mikrofoner.
Han hänvisade samtidigt till regimskiftet Sovjet-Ryssland, dvs hur Sovjetunionen genomgick metamorfosen till dagens Ryssland. Iranier har inga som helst önskemål om att utplåna Israel, inte minst eftersom det ju skulle betyda att palestinierna, syrierna, libaneserna och de andra grannfolken råkade i korselden. Iranierna hoppas på att det israeliska folket skall göra uppror och rösta bort sionisterna och ersätta dem med en ny generation av kloka fredligare politiker.

Samma sak med allt snack om "iranska kärnvapen" och "det iranska hotet mot omvärlden". USA´s självgoda regim tycks inbilla sig att världsopinionen sväljer deras uppenbara lögner samtidigt som amerikanerna dagligen använder kärnvapen i Irak och avsiktligt sprider dödligt uranstoff som vindarna för överallt i världen. Tala om dubbelmoral !

Nåja hur som helst - bara för att ens denna bloggs läsare skall få sig en mera rättvis bild av dagens Iran: här är en link till en lång bildserie som visar vad Iran är idag (eller då fotona togs kanske på 1990-talet)

http://www.irandefence.net/showthread.php?t=32

Inga kommentarer: