onsdag 8 oktober 2008

Lyft pengarna från banken den 16.oktober


Ja hur är det egentligen - borde man understöda dethär projektet? Vad tycker du? Borde vi alla ställa oss bakom ett dylikt försök att bidra till att det nuvarande banksystemet kraschar ?
Enligt min mening är banksystemet idag uppbyggt för att flytta pengar och egendom till de allra rikaste som har mer än de behöver. Det handlar om utsugning av 95% för att göra 5 % av medborgarna om möjligt ännu rikare.

Som jag ser det finns det ingen anledning att tveka.

Alla till banken den 16.10 och lyft allt som finns !

Om inte annat så kan man ju ta det som ett litet experiment...

Ifall en dylik manöver av "civil olydnad" eller kalla det civilkurage verkligen leder till problem för banksektorn så är det ju ett bevis på att systemet är uppbyggt på en bluff.

Kraschar allt så måste det byggas upp på nytt. Och då hoppeligen enligt en modell som har lite mera ekonomisk demokrati inbyggt. Men å andra sidan tvivlar jag att det alls blir bättre. Varför tror jag det ? Ja därför att samma finanselit som upprätthållit dagens utsugningssystem troligen sitter kvar vid spakarna och pressar fram något som i första hand gagnar dem själva.

Som att ha räven att bevaka hönshuset. Eller som finnarna säger "att ha getabocken att bevaka kållandet". Nej kraschar systement så skall gubbarna köras ut och doppas i tjära och rullas i fjädrar och jagas ut i periferin där de inte ställer till mer skada.

Smoking Mirrors har en bra text
om dethär:
You can’t solve the problem of the troll under the bridge as long as the troll remains under the bridge. It may be that you can drive the troll away. You can maroon the troll. You can imprison the troll and you can kill the troll. You have to do something about the troll or your problem continues. You cannot go to the troll for the solution to the problem of the troll; as is presently the process being employed.


Men till saken - här ovan har du medborgarrörelsens kallelse. Klicka på bilden.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig!

Är det okej om jag snor ditt upplägg (skriver givetvis egen text men plankar lite), med samma uppmaning på min blogg? Hänvisar givetvis till din blogg.

http://blogg.aftonbladet.se/11316/

Lars Osterman sa...

Hejsan Anonym,

Ja sno på du bara ..det är ju det som var meningen liksom.

Huvudsaken är att ordet sprids.

;-)

Stan sa...

Vi kan väl ställa ett ultimatum:
Lämna över makten till folket annars....
The troll(eller vilket namn man nu ska använda) must leave within 24 hours. The refusal to do so would lead to.....

Lars Osterman sa...

Överlämna makten till folket ja..

Men VEM representerar detta folk du nämner?

-Riksdagen & Riksdagsmännen?
(tyvärr till stor del korrumperade och köpta av industri- och finanslobbare, frimurarloger)

- Regeringen ?

(styrs av finansiella globalist och internationalistintressen som Bilderberg, Davos, CFR, TC, Nato, EU-komissionen, frimurarloger, finanssläkter m.m)

Har du något förslag ?

HCA sa...

Ja, jag kommer också att "snatta" av dig. Igen..:)
Synd att man inte har medel insatta bara..:(
Men jag ska banne mig avsluta alla konton, och säga till arbetsgivaren att jag ska ha lönen "i näven"...
Cash is king?

Lars Osterman sa...

Sno på du bara HCA.

Tror inte mången arbetsgivare går med på att ge lönekuvert innehållande sedlar.

Minns förresten hur jag som 16-årig sommarjobbare på hamnen i Lovisa (kuststad i Finland) varje dag fick lönen i ett kuvert. Det var 1975-1976 tror jag.

HCA sa...

Tackar, snattat redan..:)
Dom verkar inte förtjusta i tanken på lönekontoret...
En utbetalningsavi måste väl ändå funka? Eller blir det typ samma effekt för banken, att de får in slantarna ändå å sen kan låna på dom innan jag hinner plocka ut dom?
Fasen, kan detta för dåligt ju..:(

Ska författa mitt brev snart (inte inatt kanske) och har fått bra hjälp från dig å dit du länkat. Tack.

PS. Behöver du ha ordverifieringen när du har granskning? Blir väl typ som hängslen å livrem..:)..DS

Anonym sa...

Har ni tänkt på vad pengar egentligen är?

Förutom att varje krona/valfri valuta är en skuld som måste betalas genom ännu mer utlåning till ekonomisk expansion så är den även en option med inlösen mot mer energi.

Enkelt förklarat:
Mer ekonomisk aktivitet som kommer ur, inte bara bankernas utlåning, utan även från en växande befolkning, kräver mer energi. Var får vi vår energi ifrån?

Kolla länken nedan och betänk sedan att världens oljetillgångar töms med över 5% per år, samtidigt som man kämpar med att hitta och ersätta denna mängd för att den globala produktionen inte skall falla. Hittils har man lyckats så till den grad att produktionen har hållit sig på en platå sedan ungefär 2004, men vad händer sedan när man inte längre hinner möta det som konsumeras?

Kom ihåg; dina pengar är inte värt något om du inte kan byta dem mot redan använd-, lagrad energi, eller ett löfte om framtida energinyttjande.

Vi kan ta en så grundläggande sak som mat. För varenda kalori du stoppar i dig har det gått åt i genomsnitt 10 kalorier fossil energi för framställning. Då räknar man inte ens in transport, förvaring eller tillagning. Alla människor du möter på gatan bokstavligen äter olja.

Börja se dig omkring. Finns det något i rummer du sitter i som inte är framställt med hjälp av energi eller som inte är fraktat till dig med hjälp av energi? Vad för sorts energi pratar jag om - Olja såklart. Man ser inte skogen för alla träd. Det finns en orsak till att vi kan ha en s.k. tjänsteekonomi som vi har i de rika länderna - oljan (och billig arbetskraft) gör det jobb som 95% av människorna brukade göra, nämligen förser oss med mat, värme och bekvämligheter.

Plast, medicin, färger, våra vägar, ja allt innehåller olja - indirekt eller direkt. Vi måste bort från oljan for som tusan, men är det realistiskt? Vad tror ni Irak handlade om? Vad tror ni Georgien handlar om?

I grund och botten kommer vi snart att få tvingas till insikt om att vår livsstil ej är hållbar, men vi kan mildra problemen om vi ser dem nu medans det fortfarande finns lite tid kvar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:World_energy_usage_width_chart.svg

Om någon sedan tror att elaka oljebolag köper upp magiska energilösningar och lägger ner dessa vill jag bara framhålla och påpeka att energi ej kan skapas - bara omvandlas, d.v.s. energin är alltid konstant. Så hoppet om "free energy" är och förblir en utopi för drömmare.