onsdag 2 januari 2008

Primärvalsräkning sker med knappvalstelefon till Israelisk firma

Den första i ordningen blir Iowa - inkommade torsdag kväll. Ja det handlar om att primärvalen i USA närmar sig och alla hugade röstare i delstaten Iowa planerar säkert redan nu att visa den lokala avdelningen av sitt respektive parti, vilken av alla tänkbara kandidater man själv vill ge sitt förtroende till. Det blir en spännande valprocess eftersom vissa svarta hästar kan ställa till det för de av main stream median utnämnda huvudkandidaterna. Hundratals miljoner dollar har redan nu spenderats för att påverka väljarna inför omröstningen. Så de bägge storpartiernas registrerade medlemmar åker iväg och avger sin röst....

Men vad händer sedan ? Christopher Bollyn frågar sig om någon alls funderar på att granska dem som räknar ihop och sammanställer slutresultatet av rösterna från alla 1,993 lokalavdelningar i Iowa. Hur kan man försäkra sig om att allt går rätt till ?

Det lär bli svårare än svårt misstänker han. Speciellt om partierna använder sig av samma utomstående databolags tjänster som man gjorde tidigare år. Då meddelade lokalavdelningarna sina resultat med knappvalstelefon till ett israeliskt bolags callcenter i Atlanta, Georgia. Bolaget Voxeo Corporation var baserat i Orlando, Florida och hade då - och har fortfarande kopplingar till försvarsindustrin i Israel. Moderbolaget heter idag Elron Electronics Industries och styrs av kretsar som kunde benämnas maktfullkomliga israeliska affärsmän.

Läs artikeln i sin helhet på UUAA-radio
.

Inga kommentarer: