måndag 22 september 2008

Fnurr och surr - och klirr i kassan

Kanske det börjar bli tjatigt - men nog verkar det som om det skulle finnas ett otal olika lösningar på den påståda energikrisen. Om dethär fungerar så är ju även alla vindmöllor bara ett otyg och en distraktion...

11 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Hmmm... - Personligen tvivlar jag ej ett ögonblick på att det finns många många sådana här uppfingar.

Men var kommer de att hamna - tror Du - så länge som;

"Om den ENDA förekommande överbefolkningen i dags dato - på wår fantastiska bolliga jord Terras * ytteryta här"

- råder över i princip ALLT ekonomiskt = politiskt i dags dato ?

Ha det... :-) /önskar tankefrihets-vännen Josef

Lars Osterman sa...

Mmm...OK. Tack för den Josef. Hänger inte riktigt med i ditt resonemang - trots att jag hade läst grejen på Heising som du linkade till...

;-)

Josef Boberg sa...

Apropå: "Hänger inte riktigt med i ditt resonemang...

Tja - då får det väl bli klarspråk då.

Den här uppfinningen kommer att köpas upp och förstöras av utlöpor av den globala BankinLigan = de 13 familjer som styr världen ekonomiskt = politiskt

- alternativt kommer uppfinnaren att "omkomma" i en "olycka" - och uppfinningen som sådan också troligast, tyvärr tyvärr...

Alla föregångare till det här har "avslutats" på ett eller annat sätt - och åt det här hållet, tyvärr tyvärr...

Dock - personligen hoppas jag innerligt på att den här mannen - såväl som ej minst hans uppfinning - kommer att klara av att överleva 13-gruppens kommande attacker, verkligen...

yeslove sa...

Hej Lars!

Ja det är märkligt så många lösningar på globala problem som redan tycks finnas, eller redan har funnits, el-bilar till exempel.

Som Josef antyder kanske bästa chansen för spridning är genom gräsrotsrörelser eller att gå ut i garaget och få skit under naglarna själv.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lars Osterman sa...

Och så hade vi igen en anonym-kommentar som var 100% off-topic. Därav åtgärden.

Håll dej till saken anonym !

Anonym sa...

Jahapp, ännu en evighetsmaskin. Om denna fungerar, vilket jag starkt betvivlar (men jag hoppas jag har fel..), så får vi skriva om fysikens lagar. Intressant men jag hyser inte några större förhoppningar och som Josef redan skrev, så även om den skulle fungera så kommer den knappast att tillåtas för den skulle innebära att makten omfördelas, åtminstone delvis.

Josef Boberg sa...

Apropå "The Energy Non-Crisis", * - så fann jag det här just precis...

Tyvärr slutade uppfinnaren upp med att andas 1998 - men det finns säkert flera andra som är inne på samma "spår" - allra troligast.

Så tala om att det finns mängder med alternativ till MaktPyramid-MaktElitKlickens = den kriminella globala BankingLigans, * så varmt omhuldade oljan och den "strålande" kärnkraften.

När skall sådant här tillåtas att komma fram - genom att det erbjuds finansiella lösningar för att kommersialiseras månntro ?

Idag - eller om 100 år ?

Lars Osterman sa...

Fint hittat Josef,

Jag har själv känt till Stan Meyer som en av dem som uppfann sånt som etablissemanget inte vill ha på marknaden. Troligen eliminerades Meyer avsiktligt för att fördröja att vatten/vätgas-bilar kommer ut på marknaden.

Jag citerar:

Om mötet i Göteborg: Det finns uppfinnare av dignitet. Deras strävan att förbättra världen är behjärtansvärda, men ofta möts de av ett massivt motstånd från etablissemanget. En som fått direktkontakt med en sådan uppfinnare är Ulf Dahlström, som har bott 30 år i USA och som nu arbetar i Sverige med att försöka hitta investerare för nya energilösningar. Ulf arbetade ett par år tillsammans med uppfinnaren Stanley Mayer som tog patent på processen för vattenbilen i september 1992 (US patent nr 5,149,407). Tyvärr dog Stanley 1998. Han lyckades att separera vattenmolekylen med hjälp av försumbar energi (ett bilbatteri t.ex), genom resonans och lyckades med att köra en bil på vätgas, som han producerade. Hans uppfinning skulle kunna användas på många olika sätt, t ex för husuppvärmning, elproduktion eller för framdrivnig av bilar och flygplan. Vätgasen som Stanley utvann ger två och en halv gång så mycket energi som bensin och är därför väl lämpad för t.ex flygplansmotorer. Men än så länge har "censuren slagit till". Ulf Dahlström kommer att hålla ett anförande om denna och andra intressanta energilösningar. Därefter har vi en workshop ledd av Stig Zandrén om "avcensurering".

Tid & plats: Torsdag 27 november 18-21 i centrala Göteborg. Plats meddelas senare. Anmälan är obligatorisk och görs nedan.

Josef Boberg sa...

Apropå Energi - så är det följande ett citat av ett par stycken härifrån:”Uppfinningen av bilen och bensinmotorn gav Rockefeller-Morgan-syndikatet ett verkligt strupgrepp på energibranschen. Hellre än att spara på olja och hitta alternativ till den ineffektiva bensinmotorn, så uppmuntrade de slöseri och konsumtion och slog skoningslöst ned konkurrens. Den internationella strategen Henry Kissinger skulle långt senare säga att den som kontrollerade oljan kontrollerade världen. Det stämde så länge världen fick sin drivkraft från olja, och oljekartellen avsåg uppenbarligen att fortsätta på det sättet. l början på 1900-talet var enligt uppgift energigeniet Nikola Tesla mycket nära att utveckla "fri energi" [Blogg här om att Marko Rodin i dags dato har löst Universums kod = oändlig Energi - Josefs anm.] - som skulle vara oberoende av både fossila bränslen och fysiska ledningar.

Men Tesla hade olyckan att vara finansierad av J. P. Morgan. När Morgan fick veta att det inte skulle finnas något sätt att ta betalt för den nya energin, avbröt han finansieringen av Tesla - och vidtog åtgärder för att försäkra sig om den senares finansiella ruin. Tesla skrev i ett klagande brev till Morgan: "Jag kom till dig med den största upptäckten genom alla tider. Jag visste att du skulle säga nej . Vilka möjligheter har jag att dra iland det största Wall Streetmonstret med själens-ens spindel-tråd ?"
- slut citat ifrån sidan 111 i boken ”Bankerna och skuldnätet” av Ellen Hodgson Brown.

Josef Boberg sa...

Nikola Tesla dog utfattig på New Yourker Hotel den 7 januari 1943, tyvärr tyvärr... :cry: - men måhända kommer hans omöjliga "värmepumpsidé" för el-generering tillbaka snart (vido ca10 min ), kanske... - hoppas Josef B.