torsdag 21 februari 2008

Finns det otillåtna alternativ till dagens energilösningar ?

Titta på filmen och svara mej vad du själv tror..? Har vi en verklig energibrist eller handlar det om brist på frihet att använda diverse alternativ? Är alla dagens politiska partier alltför fega för att ta upp dessa frågor ? Kan det handla om liv och död ifall man träder över gränsen från ett oskrivet"konsensus"? Vem eller vilka representerar energimakten i Sverige, Finland och övriga Norden ? Kan det vara så att Säpo(sve) och Skypo(fi) övervakar, rapporterar och agerar enligt direktiv från "maktcentren" ?
I USA sägs det "att svartklädda herrar från energiministeriet" knackar på och hotar diverse uppfinnare vars aggregat kan rubba den rådande energihegemonin.
I vissa fall påstås det att dessa herrar kallt hänvisat till något så diffust som "nationen penningsystem" (i USA förstås) - och - man har påstått att en uppfinning inte tillåts komma på marknaden för att den hotar "the montary system of the US".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm.......är nog rädd för att argumenteringen inte håller.Varför inte ta era vattubilar eller evighetsmaskiner och visa dem för japaner ,kinerser ,koreaner eller indier. Dom torde väl vara oberoende av USA:s oljemiljarder.Dessutom är det där den främsta tekniska utvecklingen sker för tillfället....
Jo ...domdär spökgrejorna dyker upp allt oftare men dom existerar inte...

Lars Osterman sa...

Respekterar din åsikt men...tyvärr VET jag att argumenteringen håller...sorgligt nog.

Här i landet finns flera som har vätgasbilar i körbart skick. Myndigheterna ger inte tillstånd att föra dem i trafik. Eller - rättare sagt har myndigeterna satt ett så högt pris på tillståndet att ingen vill betala dem sådan pengar.
Dethär har faktiskt diskuterats i TV redan 1996. Accisen inbringar enligt uppgift så mycket till statskassan att det inte går att kompromissa i saken.

Men dethär kan du ju inte veta.

;-)

Anonym sa...

Vilket ju fortfarande lämnar det mest centrala obesvarat....visa grejerna för japsarna...dom torde ju inte gilla sitt beroende av arabolja.

Det torde du ju också veta

Lars Osterman sa...

Ta reda på vem som äger industrin i Japan. Och - du du tittade tydligen inte på videon. Inte inbillar du väl dej att Japanerna har lov till mer än vissa modesta innovationer.

Allt som hotar hegemonin är förbjudet. Patenbyråerna har folk var uppgift är att rapportera allt till underrättelsetjänsten. Idag är allt dessutom så mycket lättare att övervaka än var det var på Teslas tid, på Schaubergers tid.

Men - jag låter gärna dej leva i en värld där inget ont och styggt existerar. En värld utan konspirationer. Min orubbade tes är och förblir den samma: det existerar teknologi för energiproduktion, trafik och uppvärmning som väntar i malpåse på att det politiska klimatet blir sådant att tekniken kan tillåtas brukas.