torsdag 7 februari 2008

Super Tuesday - efterskrift

Så har vi då upplevt den stora primärvalstisdagen. Dagspressen har noggrannt rapporterat valresultaten så dem tänker jag inte dra upp här.
Ron Paul fick väl i genomsnitt ca 4-6 % understöd i de flesta av de delstater som nu ordnade republikanska primärval. Ron Paul kom sist eller nästsist - med vissa små undantag - om vi får tro de officiella resultaten. 80% av rösträkningen skedde med Diebold-röstningsmaskiner - och det rapporteras igen om en hel del direkta problem samt misstankar om fusk. Bland de grövsta fallen finns rapporter om att valfunktionärer meddelat RonPaul-anhängare att RP inte ens finns med bland alternativen på röstsedeln. Men mycket annat finns med bland anklagelserna. Chansen finns att det blir kontrollräkningar någonstans.

Den som vill rota i saken kan kolla diverse sajter och läsa själv. Prisonplanet, WhatReallyHappened, The Daily Paul samt Ron-Paul-War-Room kan varmt rekommenderas. Här kan man ta del av dels fakta dels intressanta rykten och misstankar som inte pressen skriver om.


Som jag ser det - för att analysera lite - är läget inte alls dåligt eftersom Ron Paul med hjälp av presidentvalsprocessen har nått ut med sitt budskap till miljontals människor som aldrig annars haft möjlighet att höra hans ord. Många vanliga amerikaner begriper sig dock inte på hans argument om ekonomi och utrikespolitik - eftersom de är så olika alla andra vallöften kandidaterna serverar.
Det kan ta lite tid att smälta saker och ting - och fundera efter. Faktum är trots allt det att det närmast är de intellektuella kretsarna, de med litet mera IQ än genomsnittet - som fattar Ron Paul´s budskap. Därför har man sett ett brett understöd för Ron Paul bland anställda inom IT, på Google, Mikrosoft och andra högteknologiföretag. Även inom militären och finansvärlden har Ron Paul enligt uppgift det största understödet. Dessa lite mer klipska människor bildar ett slags förtrupp - eller kalla dem pionjärer. Dessa pionjärer har familljer och bekantskapskretsar inom vilka informationen om Ron Paul nu som bäst sprider sig. Understödet ökar och ökar trots
att primärvalen visar något helt annat.
Ron Pauls anhängare har inte givit upp - nej tvärtom projektet kommer att föras så långt det bara går - och det betyder troligen en kandidatur utanför det republikanska partiet.
Ron Paul har tack vare sin medverkan i det republikanska partiet fått tusentals spaltmeter mera utrymme än om han från början hade varit en oberoende presidentkandidat.

Läste idag om hur självaste Hillary Clinton lär ha slut på pengarna och varit tvungen att privat låna fem miljoner dollar för att ha råd att föra kampanj framöver. Märkligt att varken hennes eller Obamas "enorma understöd" inte alls visar sig i kampanjdonationer.
Den enda som har gott om donationspengar att använda är Ron Paul. Romney som miljonär god för 250 miljoner dollar, har slösat över 50 miljoner egna pengar - och lånat en hel del till. Han vill knappast bränna upp allt han har om det ser ut som om McCain tar republikanernas kandidatur.
Jag har dock fortfarande mycket svårt att fatta dem som är så totalt naiva och dåligt informerade att de ger sin röst till en krigsgalen obotlig narcissist utan minsta tecken på att begripa sig på statsekonomi och hur USA á la Bush förlorat s.g.s all tidigare goodwill ute i världen. Och med en McCain vid rodret skulle det med säkerhet slutligen barka till skogs.

Inga kommentarer: