torsdag 7 februari 2008

Varför stöder jag Ron Paul - efterskrift.

Jag lovade komma med en fortsättning till det jag skrev om varför jag som en vanlig finländare långt borta från USA - jobbar för att föra fram de idéer en "chanslös" kandidat som Ron Paul har. Ja, massmedian här i landet - ta nu det svenska flaggskeppet Hbl, har ju numera helt raderat honom från alla tidningstexter och all rapportering. Likaså Rundradion och dess svenskspråkiga korrespondent - Juri von Bondsdorff.

Dagens Hbl visade sinä läsare precis alla andra kandidaters gamla uttjänta nunor. Men inte Ron Paul.
Juri von B babblade nyligen på i tv om precis alla andra - om McCain, om Romney, om Huckabee. Men han sade inte ett pip om Ron Paul trots att RP fortfarande har mest pengar på banken och kan fortfarande påvisas ha ett växande understöd. Men så klart - det krävs ju lite vidsynthet för att fatta detta. Och framför allt - det krävs lite mod att rapportera om det.

En ensam Juri ute på den amerikanska prärien kanske inte är så bra på att se annat än det som Fox News tutar ut i honom via tv:n på det ensamma hotellrummet. Men att Hbl´s unga radarpar Sylvia Bjon med kamerabärare återigen lyckats med konststycket att varken se, höra eller intervjua en endaste RonPaul-anhängare är närmast något man möter med en föraktfull suck.
Men sånt är livet - kanske kommandot kommer från Bilderbergkonferensen i Istanbul. YLE:s nyhetsdirektör Atte Jääskeläinen torde ha hört något i stil med följande där han som gulnäbb satt och svettades i Istabul mitt bland drottningar, prinsar, Rockefellers och andra som arrangerar världshändelserna efter sitt eget förgottfinnande:

"We would very much appreciate it if the world press would not mess things up for us by reporting of our biggest threat - the presidential candidate congressman Ron Paul. People need not know his message. And after all, as we are so close to our goal of total world government, there would have to be severe consequences in case we notice any unneccessary press coverage of Ron Paul. We assume every country willingly agrees to follow our policy"

Och våran Atte J. var säkerligen inte sen att höja sin högra hand och högtidligen svära att inte avslöja något om de direktiv världens gråa eminensgarde avslöjade där på Bilderbergmötet i maj-juniskiftet 2007. Vad gör man inte för att få vara med i de stora pojkarnas sandlåda....

Jag har förresten nyss påbörjar den nya boken av Daniel Estulin: The True Story of The Bilderberg Group. Den är numera en storsäljare överallt i västvärlden och har översatts till mer än 20 språk. Rekommenderar den varmt till var och en som är nyfiken på att begripa varför det gått som det gått de senaste 20 åren - eller vart vi, som en av skällande vallhundar vaktad fårskocksmänsklighet, egentligen är på väg. Vägen leder mot ett slut på det vi kallar nationalstaten och dess suveränitet. Mot ett kontrollsamhälle där ingen har något att sätta emot den avlägsna övermakten. Ett samhälle där vi bör ha tillstånd till allt. Ett samhälle med enbart elektroniska virtualpengar där vi enkelt kan elimineras genom att vårt enda livsvillkor, vårt kreditkort stängs av, om vi inte agerar medgörligt.

Men för att återknyta till rubriken och Ron Paul måste jag själv högtidligen be att få framhålla att jag nog bloggat om både honom och hans politiska kampanj av helt andra orsaker än vad de flesta tror som kanske läste om mig och mitt bloggande i Helsingin Sanomats NYT-veckobilaga.

Jag är helt enkelt en övertygad penningreformist. (inte för att jag räknar med att alltför många vet vad det betyder) Förresten så låter det bättre på engelska - I am a convinced monetary reformer ! OK jag medger att jag retas lite eftersom hela begreppet "penningreform" saknas i samhällsdebatten idag. Men det oaktat - jag kör på för fullt med att försöka sprida kunskap och fakta om hur illa det står till idag då nästan ingen politiker begriper att man absolut borde ta sig an att analysera & kritisera affärsbankerna och deras växande makt i samhället. Jag kör på för fullt för att dela med mig av det jag äntligen begripit om hur samhällets livsblod - pengarna i sin helhet uppstått mot skuldsättning. Och sist men inte minst - hur ohållbar situationen är på längre sikt eftersom vi globalt sett närmar oss maximal räntebörda.

Självfallet betyder allt dethär att pressen och politikerna har skällt och skäller fortfarande på fel träd då man beskyller fackföreningar och löntagare för att ha omöjliga krav och att dessa gör att inflationen tilltar.

Alla dagens sparpolitik - krav på osthyvelteknik, inbesparingar, nedskärningar av basservice och effektivering av än det ena och än det andra - allt är egentligen helt onödigt. Men det tycks inte alltför många fatta. Men betänk efter - eftersom alla pengar uppkommer genom mänsklig verksamhet och då penningmängden helt och hållet kontrolleras aav människor kan man säga så här: Om pengarna tryter eller saknas helt så beror det på att någon mänsklig organisation vill ha det så. Punkt och slut.
En annan sak är sedan om vi går med på det att "det inte finns pengar"? Tror vi verkligen på alla ekonomister, finansministrar och kommunpolitiker som lakoniskt konstaterar att " vi har brist på pengar" ? Tror vi på deras uppriktighet ? Litar vi på att de vet vad de pratar om ? Jag kan nämligen när som helst bevisa att de har fel.

Lars Österman tes nr 1 är : Att samhället uppger sig ha brist på pengar är enbart politik.

Att klaga inför pressen klaga över att vi inte har råd med något är jämförbart med att att spela en roll i ett skådespel. En roll med färdiga repliker. Det har nämligen inget med verkligheten att skaffa. Minns att även ungtjuren, politikerbroilern, nuvarande finansministern utan tidigare ministererfarenhet inbjöds till Bilderbergmötet i Istanbul även han.
Som jag ser det ville olika eminenser kolla in honom och se om han kunde vara användbar som spelpjäs i globalisternas spel. Just nu spelar dom fram global-uppvärmning-genom-koldioxid kortet. Snart kommer kanske hotet-från-Irankortet. Om en tid kanske fara-för-ny-istidkortet.

Ju bättre man klarar av att ljuga med klarblå blick desto mera användbar är man. Tony Blair var tidernas bästa lögnare. Elitens löpare som ljög mera fullkomligt än någon annan. Se bara vilka priser han fått för sina insatser: Rådgivare åt två banker, miljontals pund i förskott för sina "sanningsenliga memoarer" - och eliten verkar ha planer på att lansera Blair som EU-president.

Ron Paul´s politik är i ett nötskal den lilla enskilda människans röst mot övermakten. Ron Paul ljuger inte. Han vill de flestas bästa, han talar sanning - men inte heller han har svaret på allt.

6 kommentarer:

HCA sa...

Alldeles underbart skrivet...!!
Skrattade högt flera gånger åt dina sköna beskrivningar..:)

Fortsätt köra på för fullt, du behövs verkligen..

Josef Boberg sa...

GooodDag Lars Osterman,

Ääänligen en till som kommit på att pengar bokstavligt talat finns i ÖverFlöd för alla och envar !

Dock - det Wi avser med demokrati är ju ingenting annat än majoritetens DIKTATUR över den hart när lika stora minoriteten. Det förhållandet går ju som Princip mer eller mindre stick i stäv med vad Grundlagen 1 kap. Statsskickets grunder statuerar - 1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket ! Har Wi folkstyre i så kallade demokratier - eller är det enbart en av många demonstrationer av det rakt motsatta ?

Så måhända ligger det en hel del i uttrycket: ”Demokrati är det sämsta styrelseskick som människosläktet överhuvudtaget har prövat” - därför att det bygger på tankeidén att det är Brist-på-Allt. Styrelseskickets GRUND utgår därför FELAKTIGT ifrån att ALLA skall ha det lika dåligt ! INGEN för mig personligen känd demokrati har utgångspunkten för sitt styrelseskick att det finns i ÖverFlöd-av-Allt till alla !

Måhända är det ändå så att Neal Donald Walsch Neal Donald Walsch har inte så lite av rätt för sig - när han säger att Brist-på-Allt ENBART är ett hjärnspöke hos människosläktet. Det är grundat i wårt MainStreamade tänkande, babblande och agerande - som i sig härrör ifrån wåra globala och nationella MaktElitare. MainStreamat tänkande = frånvaron av personligt tänkande = frånvaron av sant tänkande. Sant tänkande är grundat i wåra helt egna gjorda erfarenheter under wåra egna innevarande liv i kött - ingenting annat. Men visst - inspiration till tänkande i termer av ÖverFlöd-av-Allt kan Wi ju få av varandra - men det är mycket mycket sällsynt i dags dato, tyvärr tyvärr...

Dock - personligen VET jag att Neale Donald Walsch med gud INTE menar människosläktets MaktElitares påhittade många många djävliga gudDomar KLICKLÄNK - utan snarare Den SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat KLICKLÄNK - som allt materiellt till mer än 99,99 % består av - och som HELA det materiella Universumet bokstavligt talat simmar omkring uti.

Så i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett - så finns potentialen för att människosläktet när som helst skiftar sina MainStreamade personliga tankesystem ifrån Brist-på-Allt till ÖverFlöd-av-Allt. Kommer Wi av vanligt folk att göra det - och i så fall när ? Idag, i morgon, nästa vecka, om ett år, om några hundra år - eller om några tusen år eller än senare ?

Ha det... :-) ParaDigmSkiftesVännen Josef

Lars Osterman sa...

jajamen..Josef. Men observera att den minoritet du talar om INTE kräver någon ändring i finanspolitiken.
Observera att din minoritet INTE ens känner till de finansieringsmöjligheter som "fiat money- konceptet möjliggör. Därför bör vi försöka upplysa folk om detta.

När folket själv begriper detta och kräver ändring MÅSTE politikerna ( som ju röstats dit av folket) ändra systemet.

Det enda vi just nu kan göra är syssla med folkbildning och hoppas att folket hittar våra bloggar och texter - och källor - samt liter på det vi säger.

Jag har en annan blogg där jag enbart tar upp penningpolitik. Välkommen att titta in dit.

http://www.bloggen.fi/larsosterman/

Lars Osterman sa...

Måste ännu tillägga att "fiat money" inte är inflationsdrivande opm det görs enligt de regler som funderats ut. T.ex. Ron Paul verkar inte veta detta - utan han säger att fiat money orsakar inflation.

Man så är han också en "gold bug" i emotsat till oss som tänker mera i som "greenbacks". Ellen Brown har använd denna tudelning av penningreformisterna och visat hur "gold bugs" styrs av önsketänkande och bristfällig information.

ingenjören sa...

Lars sa:

"Måste ännu tillägga att "fiat money" inte är inflationsdrivande opm det görs enligt de regler som funderats ut. T.ex. Ron Paul verkar inte veta detta - utan han säger att fiat money orsakar inflation."

Jag är övertygad om att RP vet att fiatvalutor inte behöver vara inflationsdrivande om allt görs enligt boken. Historien har däremot visat att vi människosläktet på sikt inte kan hålla fingrarna i styr och att det förr eller senare kommer urarta.

Det förefaller som att fiatvalutor ändå har så mycket fördelar som överväger nackdelarna att man inte bör överge de. Om (eller kanske när) dagens valutabubbla spricker är det dock tveksamt om det kommer finnas nån förtroende överhuvudtaget för nåt som inte är kopplat till guld eller andra varor.

Vad som behövs i första hand är transparens i valuta och aktiehandeln. Som det är nu så rullar enorma penningmängder som kan både lyfta upp hela länder liksom försätta dessa i fullständig kaos utan att vi har en aning om vem/vilka står bakom och vilka dolda syften som kan finnas bakom.

Lars Osterman sa...

tja..jag har faktiskt kollat dethär. det verkar verkligen som om den österrikiska ekonomiska skolan helt kallt skulle utdöma hela fiat money begreppet. Dom tycks inte vilja se skillnad på A. fiat money mot skuldsätting och B. fiat money som statligt privilegium utan skuld.

Skillnaden är som natt och dag.