onsdag 27 februari 2008

Jyri Lina om kommunismen och om sina erfarenheter av Sverige

Jyri Lina, författare av boken "Under Skorpionens Tecken" - om Sovjetunionens ursprung och bakgrund - intervjuas. Linken hittad på Yrsa Häggströms sida http://politiken.biz

http://hem.passagen.se/slitvarg/media/maggot_intervju_med_juri_lina_del1.mp3

http://hem.passagen.se/slitvarg/media/maggot_intervju_med_juri_lina_del2.mp3

12 kommentarer:

ingenjören sa...

Lyssnade på intervjun under joggingturen. Jyri är ju helt vilsen: blandar ihop begreppen, begår logiska harakiri i minst varannan mening, kan inte se helheten osv osv.

Ex:

När han talar om Chavez så säger han att man inte kan lita på honom då han är president och som sådan måste han ha haft iluminatis välsignelse, annars hade han inte suttit där han sitter. Sen citerar han ett dokument (som han tar för den absoluta och objektiva sanningen) framställt av den svenska UD där Chavez utpekas som antidemokrat. Borde inte UD också vara styrt av iluminati eller?

Sedan att Lenin ska ha njutit av att klubba ihjäl kaniner. Även om det skulle vara sant så innebär det inte att kommunismen i sig är orsaken till Lenins beteende.

Qin Shi Huangdi hade också ytterst märkliga drag, speciellt i slutet av sitt liv - men kan knappast ha varit kommunist. Samma gäller för Saddam Hussein.

Läste för ett tag sedan att psykopater är överrepresenterade bland cheferna ( http://www.bankrattsforeningen.org.se/psyko.19.html ). Kan det vara så att sådana personlighetsdrag premieras vid tillsättning av höga tjänster? Då är det inte konstigt att det finns många psykopater bland ledarna heller. Inte ett ord om detta från Jury. Nej, allt är kommunismens fel.

Skulle kunna fortsätta såhär hela natten, det finns inte en mening han yttrar som inte är motsägelsefull och/eller dåligt underbyggd. Och det t o m om man utgår ifrån att hans källor är korrekta.

Är han själv iluminati med uppgiften att förvirra oss?

Lars Osterman sa...

mmm...ja vet nu sen. Inte heller jag hör till dem som tror att Hugo Chavez vore radiostyrd av illuminati. Tror nog han är en nagel i ögat åt dem och någon de försöker göra sig av med.

Jag har läst flera av Jyri Linas böcker redan 1998-1999 och har alltid haft vissa reservationer visavi hans uppgifter och slutledningar.

Men det oaktat en intressant snubbe. Och det att han hatar judar o kommunister är inte så konstigt då han ju råkade i onåd och fick ta till schappen. Kallat sig exilest i landsflykt i Sverige....

Anonym sa...

Hej!
Jag heter Ann-Mari och känner Jyri väl,det han skriver ska ni på allvar,jag har själv haft stora problem med KGB och vet av erfarenhet hur dom jobbar,det är klart att ni svenska gnäller på Jyri då ni gett stöd åt sovjetregimen i många år sverige var det första landet i världen som erkände ockupatitionen av baltikum jag vill säga att man ska ta Lina på allvar då han beskiver sovjetsystemer på ett realistiskt och bra sätt

Lars Osterman sa...

Mari-Ann:

Tackar för kommentaren. Jag har själv träffat Jyri Lina ett par gånger. T.o.m. har jag hälsat på hemma hos honom i Sthlm på 90-talets slut.

Har själv läst tre av hans böcker och har två på hyllan.

Men en del av de uppgifter han kommer med är nog aningen överdrivna. T.ex i Skorpionen Tecken skriver han att sovjetkommunismregimen dödat 142 miljoner ryssar. Han hänvisar till Govoruchins film Vårt Förlorade Ryssland.

I intervjun spädde han nog på emn del - så måste jag nog hålla med ingeniören till viss del även om jag respekterar Jyri åsikter. För till en del är de åsikter inte fakta. I övrigt är jag själv bosatt i Finland och finne även om jag talar svenska liksom alla övriga 350.000 finlandssvenskar.

Anonym sa...

Hej!
Jyri är mycket realistisk i sitt sätt ocvh beskriva sovjetunionen jag tror inte många har den kunskap som han har,svenskarna har oerhört mycket och lära av Balterna,sverige har ju inte varit förtryckta så hur ska dom då veta,Mvh Ann-Mari

Lars Osterman sa...

Kanske det Ann-Mari..men jag har en känsla av att Jyri har lite för mycket bitterhet inombords för att vara så objektiv han borde vara.

Det är dock helt förståeligt - men bör även kunna erkännas.

Visavi Chavez är jag fortfarande kritisk till Linas åsikter. Som läget nu ligger är det bara en som delar Linas åsikt: Leo Zagami - avhoppad Syd-Europeisk frimurare som numera håller till i Norge. Zagami verkar ha flippat ut helt - baserat på hur han låter då han intervjuats på senare tid....

Anonym sa...

Hej!
En ska som irriterar mig mycket i filmen " I skuggan av Hermes" är att tyska fångläger beskrivs förskönande och fina, visst jag gillar inte kommunism det är en ondskans ideologi, men bara för det behöver man ju inte springa in med huvudet hos högerkrafterna och göda dom, jag har mailat lina och sagt att han ska ta avstånd från både extrema höger och vänsterideologier / Ann-Mari

Lars Osterman sa...

Visavi "tyska fångläger" så är det nog tyvärr så att få av oss här idag har den blekblåaste aning om vad som verkligen skedde och varför. Så effektivt har man städat undan alla genanta fakta från historieskrivningen.

Röda Korset hade dessutom tillgång till alla läger och gjorde regelbundet besök. Alla brister och kritik de framförde till tyskarna finns nedtecknat och kan läsas i denna dag.

Röda Korset gjorde även förteckningar över alla som avled, datum, orsak mm - ALLT finns att läsa.

Medan då INGET finns från de ryska lägren.

Anonym sa...

Hej!
Jag ska nu köpa Jyri Linas bok "Sovjetiskt inflytande i Sverige den borde varje svensk läsa, svenskarna är otroligt auktoritetsstyrda av myndigheterna och lätt att kollra bort, jag sa till Jyri häromdagen att jag kallar sverige för lilla sovjet vilket det också är, nej det behövs en rejäl opposition i detta land mot myndigheterna etc / Ann-Mari

Lars Osterman sa...

Boken du nämde är helt klart läsvärd. Jag har själv bläddrat i den hos en kompis.

;-)

Ann-Mari sa...

Hej!
Jag känner Jyri väl och vet att han är en genuin expert på kommunsim och dess brott,jag hålller själv på och skriva en bok om mina erfarenheter av Estland då jag på slutet av 70-talet och början på 80-talet samarbetade med den estniska oppositionen mot sovjetmakten, jag blev själv arresterad av KGB 1980. och hade en hel del problem med dom även i Sverige, boken kommer troligen och heta " Mitt möte med den estniska opppositionen mellan 1979-1983" / Ann-Mari

Ann-Mari sa...

Hej!
Läser just nu Jyris bok "Sovjetiskt inflytnade i Sverige" han bekräftar i den boken vad jag känt till länge, boken är mycket bra / Ann-Mari