torsdag 22 november 2007

Ilta-Sanomat tar upp Ron Paul

Kvällstidningen Ilta-Sanomat som kommer ut i Finland och är en del av mediajätten Sanoma-WSOY, nämner äntligen Ron Paul. Detta skedde redan den 16.11 i en artikel vars rubricering är minst sagt märklig.
Rubriken, översatt till svenska vore, USA-valets färgklick för kampanj med hjälp av skräckfilm. (vad man hänvisar till fattar jag inte men troligen syftar tidningen på Guy Fawkes. Kanske det finns nån film om denna man från historien, kanske det finns någon film om hans bravader...)

Men tidningen har fel. Ron Paul och hans kampanjledning hade inget med Guy Fawkes att skaffa utan det var ett privat initiativ som ledde till att man satsade på den 5.11 - som kallas Guy Fawkes Day. Privata initiativ skrider sig snabbt via internet.

I artikeln sägs det att Ron Paul vill verka med mera stillsamma metoder är Guy Fawkes och t . ex. sakteligen nedmontera det amerikanska undervisningsministeriet.

I övrigt citerar tidningen Ron Paul med orden: "Demokratin i USA har ersatts av militärdiktatur under Bush - men det tycks inte intressera alltför många"

Inga kommentarer: