torsdag 1 november 2007

Obekväma sanningar för de förblindade


Den påstådda men obevisade kopplingen mellan koldioxid och global uppvärmning är en ekonomisk fråga eftersom vi alla skall vara med och betala det som de planerade motåtgärderna kostar samhället
. I skrivande stund är jag personligen 100% övertygad om att dessa motåtgärder inte på det minsta vis kommer att inverka på de klimatförhållanden på jorden som solsystemet och den kosmiska strålningen resulterar i.

Jag blev följaktligen mycket imponerad av professor Bob Carters föredrag som jag hittade på Henrik Sultans blog. Det är relativt långt och i flera delar så tag god tid på dej.

Bloggaren Mikael Wälivaara på UUAARadio tog sig besväret att översätta en del av inledningen till det som Bob Carter säger. Jag vill gärna bifoga detta här och samtidigt tacka Mikael för en välgjord översättning:

Jag är lika intresserad av att ta hand om vår planet och vår miljö som John Newcombe [vet ej vem det syftar på] verkar vilja se ut att vara.
Jag är inte, däremot, intresserad av att slösa bort viktiga förmögenheter på bortkastat välmenande, som Kyotoprotokollet, speciellt med tanke på att flera miljarder människor på den här planeten fortfarande saknar rinnande, rent dricksvatten, sanitet och billig energi.
Som de flesta klimatrationalister kallas jag för en klimatskeptiker. Jag är inte skeptisk på något annat sätt än att jag är en vetenskapsman och alla vetenskapsmän är skeptiker. Jag är egentligen agnostisk när det kommer till den mänskligt orsakade globala uppvärmningen, jag har inga förutfattade meningar. Låt fakta få komma fram som de kommer.
Vetenskap handlar inte om konsensus, om samstämmighet. Vetenskap handlar om att testa hypoteser och den hypotes vi testar idag är om mänskligt orsakade koldioxidutsläpp leder till farliga klimatförändringar. Det är hypotesen vi läser i tidningen varje dag.
Nej, detta är inte en hypotes om föroreningar. Koldioxid är ingen förorening. Det handlar inte om svaveldioxid eller (?) eller kolpartiklar, som samtliga är saker vi borde oroa oss för och göra något åt. Den globala uppvärmingen vi diskuterar handlar inte om föroreningar.
Till sist, den almänna debatten är förbannad av en brist på sammanhang och balans."
Professor Bob Carter, övers MW."

2 kommentarer:

Henrik Sultan sa...

Tack för länken, hittade din blogg genom den (brukar inte kolla vilka som länkar men tur att jag gjorde det). Bra blogg, du blir ett bokmärke på min burk... känn dig övervakad :p

Lars Osterman sa...

Tack för den. Jajamen..jag kollar din blogg rätt ofta jag med...

;-)