torsdag 22 november 2007

Wälivaara: Är median i själv verket vår fiende ?


Mikael Wäl
ivaara på sin blogg UUAA-Radio om hur median förvränger undersökningsresultat:
"Och samma sak ser vi på den republikanska sidan, där galningen som får George Bush att se riktigt intelligent och hederlig ut, Rudolph Giuliani, leder opinionsmätningarna, när alla spontana enkäter visar att det är Ron Paul har det bredaste folkliga stödet."
Samma sak verkar göras mot det demokratisk partiets populärasta kandidater. Dennis Kucinich, som är emot kriget och som radikalt vill reformera penningväsendet i USA, vann nyligen en stor seger - trots att han i det närmaste totalt marginaliserats av median.

Kucinich - 31.97 % - 49.364
Al Gore - 24.77 % - 38.242
John Edwards - 15.6 % - 24.078
Barack Obama - 13.86 % - 21.403
Hillary Clinton - 4.21 % - 6.504
Bill Richardson - 4.09 % - 6.309
Other - 2.05 % - 3.171
Christopher Dodd - 1.56 % - 2.415
Joe Biden - 1.12 % - 1.723
Mike Gravel - 0.77 % - 1.182

http://www.democracyforamerica.com/pulsepoll/results


Wälivaaras kommentar om detta:
"Detta hör egentligen ihop med mitt förra inlägg; om massmedia som vår fiende, inte som våra ögon och öron.
Jag har sett mängder av enkäter av olika betydelse och pålitlighet där "vanliga" människor haft möjlighet att säga vilken kandidat de skulle rösta på i det kommande presidentvalet. Aldrig -- jag upprepar: aldrig -- har Hillary Clinton eller Barack Obama, de två kandidater som vinner alla opinionsundersökningar som bekostas av massmedia, varit i närheten av Dennis Kucinich, eller John Edwards."

Uppdaterat: Glöm inte heller ledaren i Hbl nyligen där Sylvia Bjon sällade sig till dem som vill propagera för Giuliani samtidigt som man utropade sin säkra åsikt om att Ron Paul är chanslös med futtigt stöd på ungefär 2%. I ett privat e-mail till mig svarade hon självsäkert att hon ansåg sina källor vara helt OK - och pålitliga. Jag i min tur lovade att hon nog inom kort får skämmas då de "kloka" slutledningarna i hennes ledares visar sig vara helt åt skogen...

3 kommentarer:

life_goes_on sa...

Median är till för att dölja och förvränga verkligetehen istället för att framställa sanningen. Vi lever i Orwell s 1984 i kvadrat

Jag har försökt få igång en diskussion om penningsystem, bankerna o.s.v på Aftonbladets politiska forum vid ett flertal tillfällen. Den sisya har varit riktigt bra. Kolla gärna och kom gärna med inlägg - det behövs.

http://forum.aftonbladet.se/forum.jspa?forumID=7

life_goes_on sa...

Länken
Boven yalar i egen sak,

ryanshaunkelly sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.