fredag 4 juli 2008

Bankerna och skuldnätet

Ellen Browns bok kommer ut på svenska i höst ! Tack för tipset.

http://www.anarchos.se/

"Bankerna och skuldnätet" - vår farligaste bok hittills?

BOS Om man sätter likhetstecken mellan potentiell grundläggande samhällsförändring och fara, så vågar vi på Anarchos förlag nominera vår kommande bok "Bankerna och skuldnätet" till vår farligaste hittills. Författaren Ellen Hodgson Brown räds inte att peka ut de uppseendeväckande och bedrägliga förhållanden och problem som ligger till grund för det globala ekonomiska system som håller majoriteten av världens befolkning och stater i ett förlamande och förslavande skuldgrepp. Om du undrar varför de gällande ekonomiska systemen inte kan lösa världens problem, så hittar du svaret i denna bok. En briljant genomgång av hur de privata internationella bankirerna tog över makten på planeten och vad vi kan göra för att ändra på det, framlagt och förklarat på ett sätt som alla kan förstå. Läs mer om boken här!
6 kommentarer:

Dunder sa...

Det var roligt att höra! Jag har den redan på engelska, men jag köper gärna den svenska utgåvan också. Hoppas bara de gör ett bra jobb med översättningen. Texten på deras hemsida känns ju lite som den går på styltor.

HCA sa...

Den ska jag ha iaf..:)
Hoppas det blir ett utmärkt verktyg för att visa fler på hur illa det verkligen är. Tack för upplysningen!!

Mats33 sa...

Håller på att läsa boken just nu. Finns mycket intressant. Till exempel om hur Tyskland kunde bygga upp sitt land utan pengar på 1930-talet. Och hur man bäst löser problemet med de fraktionella reserverna - utan att bankerna rymmer utomlands. Som jag förstår det funkar det såhär. 1. Pelle sätter in 10 kr på banken. Penningmängden är då 10 kr. 2. Banken lånar ut 9 kr till Lisa, men samtidigt står det fortfarande 10 kr på Pelles konto (och han kan ta ut 10 kr när han vill). Penningmängden är då 19 kr. Detta skulle emellertid inte vara något problem, om det inte vore för räntan. För varifrån skall pengarna till räntorna komma, om inte genom ny skuldsättning?

Lars Osterman sa...

Fint att höra att allt fler gillar boken "Bankerna och skuldnätet".

En sak som vi dock bör notera är att ingen känner till hela sanningen, inte heller Ellen Brown.

Jag har själv nyligen tipsat henne om en så passa central figur som självaste CH Douglas, som hon inget visste om. Hon lär klämma in litet om honom i nästa reviderade upplaga.
Inte visste hon heller att kongressen i Amerika år 1932 var på vippen att godkänna the Goldsborough Act, ett lagförslag som hade bl.a. medfört medborgarlön åt alla amerikaner enligt Douglas recept.

Visavi Tyskland och 1930-talet är det troligt att Ellen Brown inte ännu serverat oss hela sanningen, vilket dessa rader nedan tyder på:

klick

JEWISH FINANCING OF THE NAZI PARTY
In the early 1920’s and early 1930’s, large amounts of money were given to the Nazi party from Jewish banks.

*

The Bank House Mendleson & Company in Amsterdam made two transfers. One for 10 million USD and one for 15 million USD.
*

Kuhn Loeb & Company in New York (later taken over by Jacob Schiff)
*

J P Morgan & Company in New York
*

Samuel & Samuel of London
*

Royal Dutch Shell sent 10 million Guilders as late as 1937.


Jag hoppas detta stämmer...eller rättar sagt - jag ställer mig beklagande inför det eventuella faktum att detta kan visa sig överensstämma med verkligheten.

Jag hade hellre sett att detta inte hade varit sant.

Mats33 sa...

Hon har med C.H. Douglas. För de som ännu ej läst den kan jag berätta att de flesta kapitel inleds med ett citat från Trollkarlen från Oz. I den boken finns mycket symbolik om penningreformer. De onda häxorna symboliserar exempelvis bankirerna och guldbaggarna. Lejonet symboliserar ledaren för Populistpartiet, ett av flera partier som stred för ett avskaffande av det fraktionella banksystemet.

Teddan sa...

JA, den är verkligen bra!

Kan även tipsa om två mycket bra filmer om ämnet som ligger till grund för mycket av det som skrivs kring ämnet:

"The Money Masters" och "Money as Debt".

Googla på dessa eller kika på dessa sidor:

http://extrawebshop.com/bankerna-och-skuldnaetet.html

http://extrawebshop.com/education-and-fun/dvd.html