söndag 15 juni 2008

Vatten vatten bara vanligt vatten...

* * *
En litet vatten = kör en timme i 80 km/t....!

Teknologin finns och har funnits redan länge.

Det är bara politiken som släntrar efter och undviker att föra fram detta. Och de gröna vill inte veta om detta för då mister sitt grepp om miljömakten...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ett PR-trick såklart. Bilen använder sig av en kemisk reaktion där aluminium och magnesium reagerar med vattnet och bildar hydroxider + vätgas som sedan omvandlas till elenergi och laddar bilens batteri (bilen är en serieproducerad elbil). Metallen förbrukas i processen och det är inte billigare än vanliga drivmedel.

Lars Osterman sa...

Tror inte riktigt på det där. Vart skulle metallen försvinna? Nej det är nog en "effektiv elektrolys" som producerar vätgas + syre eller HHO som brinner till H20.

Stan Meyer körde med en sådan redan 1987. Motsvariga effektiva finns beskrivna i material på nätet om "Joe cell" och "Browns gas reactor".

Men alla som tror sig veta allt om fysik tror ju inte på detta eftersom detta inte följer traditionella principer man tror alltid gäller precis överallt...

;-)

Anonym sa...

Finns inget HHO... Denna molekyl är omöjlig eftersom väte bara kan binda till en annan valenselektron.

Tyvärr har du fel - reaktionen mellan väte och vatten är ingen jämviktsreaktion utan en exoterm reaktion helt förskjuten till höger i reaktionsformeln. Energi krävs för att byta bindningen.

Jag tror inte alls på allt vad fysikerna säger - jag är tex helt på Halton Arp´s sida när det gäller hans syn på Big-Bang och hans kontroverser med den etablerade vetenskapen.

Men vatten är sot och kommer aldrig att bli en energikälla.

Du förstör en intressant blog genom att publicera sådant här.

Lars Osterman sa...

Jaså.Finns inget HHO. Då borde du borde googla "HHO".

"About: Learn to build your own hydrogen HHO fuel Cell!"

"dihydrogen"

På svenska heter det knallgas tror jag.

Lite ödmjukhet i kommentarerna, tack. Vänligen googla: stan meyer, yul brown, joe cell, water fuel car.

Och jag förstör inget här. Det finns massvis med material om dessa frågor - även tidigare publicerade på denna blogg.

HCA sa...

Nyfiken på svar på frågan vart metallen tar vägen.... rostar den bort?
Jag kan inte säga att den ena har rätt eller fel, men det är alltid intressant att se annat än vad gammelmedia troget prånglar fram. Att sen så självsäkert säga att en sak inte är möjlig, är lite komiskt.
Följde man jämt den negativiteten, så skulle ju människan inte kunna åka fortare än vad det första tågen gjorde, eftersom man då visste att människokroppen inte pallar högre farter..:)

Lars Osterman sa...

http://fueltrips.com/superhybrid.html

Anonym sa...

Besvärligt det här. HHO finns helt klart eller knallgas som vi säger. Frågan är hur bra det är? Är tekniker som för att få sinnesro nog måste prova det hela. Verker ju inte så svårt att sno ihop en lite anläggning till bilen o testa.

Anonym sa...

Energi kan ej skapas, ej heller förstöras -bara omvandlas. There´s no free lunch.

/Peak oil.

Lars Osterman sa...

Nej energi kan inte skapas annat än genom arbete. Men - vi kan ännu inte definera exakt hurudana energier som finns omkring oss. I olika kall kan man komma åt att tappa energi från olika osinbara källor. det talas om zero-point-energi eller "energy of the vacuum".

Oberoende av vad skolfysiker tror sig veta så faktum är att mobil hydrolysvätgasextraktion med hjälp av försvinnande låg spänning och minimal strömstyrka fungerar och skapar tillräckligt med HHO för att driva en bil + generator som skapar massvis med mera elström än vad hyrdolysprocessen själv kräver.

Det är bara att konstatera faktum trots att mången inte begriper hela mekanismen - eller anser att den inte är möjlig i teorin.
Vatten är verkligne inte som sot.
Vatten är ett hemlighetsfullt medium fult med möjligheter som vi ännu inte tycks ha anat ens....men politiken driver oljeindustrins intressen. Politiken kanske vill hindra alla ickeoljebaserade truppförflyttningar - eftersom detta skulle rubba maktbalansen.
Makt idag = kontroll över pengar, olja, uran...

Anonym sa...

Du sade "energi kan inte skapas annat än genom arbete". Fel, Lars. Arbete ÄR energi, eller om man nu skall vara korrekt exergi. Den energi som detta arbete utförs med hjälp av måste komma någonstans ifrån, eller hur? Idag står oljan för 40% av all rörelseenergi på jordklotet. Begrunna det. Hur skall vi hitta en ersättningslösning? Sol, vind och vatten - glöm det.

Lars Osterman sa...

Jag avslutar diskussionen. Fysik är inte mitt gebiet och jag ger mig inte in i att köbbla om defintionsfrågor.
Men vatten går att köra på oberoende av vad just "du" råkar veta eller begripa just idag.
Situationen idag tillåter bara inte att fritt utnyttja alla alternativa energikällor.
Situationen idag baserar sig på den "självutnämnda finanselitens" villkor. Men det kommer en dag då villkoren är andra än idag.

Anonym sa...

That´s it. Jag kommer inte läsa denna blogg längre eftersom du uppenbarligen kedjat fast dig vid en enda åsikt, nämligen att allt dåligt som sker beror på finanseliten. Oseriöst att inte öppna ögonen för annat än det spår man snöat in på.

Tack och hej.

Lars Osterman sa...

Lönar sig att forska lite i vad som skedde då Nikola Tesla på 1920-talet uppfunnit växelströmmen och hans finansier Westinghouse & JP Morgan tog hand om businessen. Tesla ville gå vidare mot trådlös energiöverföring och byggde sändnings torn för ändamålet. En modifierad T-Ford hade en mottagare - så Tesla lär ha kört på trådlöst överförd likström. Men Westinghouse & Morgan sade stopp - eftersom dom inte kunde finna ett lämpligt sätt att ta betalt av användarna.

Men "finanseliten" avser jag Rothschilds, Rockefellers, Morgans, Warburgs och alla de andra släkterna som äger aktier i de största nationernas centralbanker som parasiteras på befolkningen.

Anser man sig inte kunna hålla detta som ett "sant, sannolikt & möjligt" scenario har man en hel del att läsa på ännu.

Anonym sa...

Till anonym som inte ännu kopplat att den finansiella eliten är roten till i stort sett allt ont, är väl inte sämre än de flesta. Det tar en god stund att inse och se sanningen i vitögat när man skärskådar alla fakta. I mitt fall tog det ca 5 år. Men till slut fattar man och våndas sen över hur det kan komma sig att andra vanligt begåvande inte fattar. Men trenden är rätt, för de som fattar blir fler o fler.
Sen är anonym fel ute även när det gäller energi, som han tror han briljerar i. Sol och dess indirekta orsaker som vind o vågor räcker mer än väl till att ersätta olja. Gå hem och räkna igen.

Torbjørn sa...

Oppdaget nettopp denne blog. Meget interessant diskusjon mellom partene.
Personlig jobber jeg med HHO , og andre nye alternative energi former.
Det kan mange ganger være deprimerende. når mennesker ikke tror hva de ser.
Hydrogen, HHO og Elektrisitet/vatten/sol/vind/mag., er det som kommer til å dominere fremtiden`s
energi. Disse kildene dekker det mest. HHO renser skitten energi, og miljøgifter. Info. se
fjordland.dinstudio.se
Beklager norsk tekst. Oversetting mellom Norsk og Svensk, blir ofte meningsløs