torsdag 21 maj 2009

Dagens Nyheter om Bilderberggruppen

Bilderbergarna hade nyligen sitt årliga möte - denna gång i Grekland. Här är Daniel Estulins skuggrapport på video från mötet. Också svenska Dagens Nyheter har en intressant artikel publicerad den 6. april, som handlar om den hemlighetsfulla Bilderberggruppen:

http://www.dn.se/nyheter/de-rikas-hemliga-motesplats-1.596647


Här har du ett smakprov:

Hemlighetsmakeriet kring vad som egentligen diskuteras är stort vilket har orsakat många pinsamma minnesluckor då officiella företrädare återvänt hem och sedan tillfrågats om vad som utspelat sig på mötena. När biträdande försvarsministern för internationell säkerhet Paul Nitze återvände till USA efter ett Bilderbergmöte i Cannes i april 1963 kom han att utfrågas av senatens försvarskommitté. Något som besvärade Paul Nitze som enligt tidningsuppgifter "hade mycket svårt att minnas dagordningen för mötet".

Samma sak upprepades när senator Charles Mathias från Maryland hade deltagit i gruppens möte Frankrike den 19 till 21 april 1974. I annonser i flera Washingtontidningar frågade sig en lobbyinggrupp kallad Liberty Lobby varför den gode senatorn inte ville berätta något om vad som utspelat sig på mötet och påminde honom om att hans lojalitet faktiskt borde ligga hos väljarkåren i Maryland och inte hos internationella bankirer. "Eller känner du att den ed som du svor som senator överträffas av din ed mot Bilderbergarna?" stod det i annonsen. I ett långt svar som senare publicerades i flera tidningar lyckades senator Mathias med konststycket att inte säga ett ord om vad som hänt på mötet.

Nu är det inte bara politiker som tiger om det som utspelas mellan skål och vägg under gruppens möten. Genom åren har också rader av ledande tidningsägare, redaktörer och teveprogramledare bjudits in - utan att skriva en rad efteråt.

Trots att gruppen består av rika och mäktiga kan man inte se den som en högerorganisation. Av det som har läckt ut från mötena finns flera exempel som visar också på rakt motsatt agerande. Exempelvis diskuterades hur man skulle kunna köpa in sig i latinamerikansk industri för att kunna föra över pengar från den privata till den offentliga sektorn vilket i sin tur skulle hjälpa till att bygga upp socialismen i vissa uländer. En tidning i Washington kom också att kalla gruppen för "ett hemligt kotteri av superrika, vänsterorienterade internationalister". Andra jämförde gruppen med maffian eller den sionistiska Sternligan.

5 kommentarer:

HCA sa...

DN's artikel var från 6 April 2008. Årets möte har mötts av fullständig mediatystnad, finner inte en enda rad om detta i de sju MSM-kanaler jag hittills kollat, inkl DN.

Lars Osterman sa...

jaha..nå men ingen tycks ha noterat den ifjol så...

;-)

HCA sa...

Hehe, det har du säkert rätt i...:) Oavsett så så skadar det inte att skriva om dessa möten. Annars kan man ju tro att de inte inträffar...:/

Anonym sa...

Var har Carl Bildt sin lojalitet? Hos svenska folket? Eller... Varför berättar han inte vad han gjorde på mötet? Varför säger Maud Olofsson ingenting? Eller Mona Sahlin? Hur fräcka får dom bli undrar Helena

HCA sa...

Parnassen: Jag är för egen del ganska så säker på att Bildt's lojalitet ligger hos skuggfigurerna bakom all makt. Se på hans engagemang inte bara i Bilderberg, utan även i CFR, Trilaterala Kommissionen, Rand Corp., Aspen Institute m.fl.
Han var även delaktig i den lobbygrupp som förordade en invasion av Irak, vilket faktiskt Expressen rapporterade om. Dessutom är det en del konstiga grejer gällande hans engagemang i inbördeskriget i Jugoslavien, där han beskylls för att ha varit en stor orsak till att omfattningen av kriget inte var korrekt, vilket försenade internationella insatser och även kan tolkas som att många dog som kanske skulle klarat som en direkt följd...

Nej, han har för många fingrar i andra syltburkar än den svenska för att jag ska tro att han verkar för Sveriges bästa. En lakej som diggar tanken på att ha en hög position inom ett globalt världsstyre ligger nog mycket närmare sanningen. Tyvärr.