onsdag 6 april 2011

Några ord inför riksdagsvalet


Den ekonomidemokratiska rörelsen har visat att offentlig skuldsätting är ren politik - det vill säga något som vissa personer godkänner helt medvetet - trots att alternativ finns.

Genom att fullfölja de reformer ekonomidemokraterna rekommenderar kommer vi att bli av med inte bara statskulden, kommunala skulder - utan vi kan äntligen börja leva som det var tilltänkt - dvs mer avslappnat, utan " krav på ekonomisk tillväxt" och utan onödig överföring av inkomst till den privatägda finansiella sektorn.

Finanssektorn svindyra tjänster kallas högtidligt "finansiering" - men är de fakto inget annat än enkel bokföring som vilken som hest offentligt anställd kontorist kan administrera.En ny ekonomidemokratisk era innebär att vi har råd att genomföra alla de projekt till vilka via harverkliga reala resurser: arbetskraft, byggmaterial, maskiner, utrustning och råmaterial.Framöver kan alla som påstår att vi har "brist på pengar" motbevisas. Fråga: Kan man ha brist på siffror i bokföringen? Svaret är uppenbart.

Någon inflation kommer inte att uppstå eftersom alla eventuella överloppspengar kan alltid tas ur cirkulation genom beskattning.

Ekonomidemokratiska reformer gör det möjligt att en rejäl grundinkomst kan betalas till medborgarna. Det hela är sist och slutligen en enkel sak att sköta och i sig självt en naturlig påföljd av industrisamhällets hutlösa framfart. Värdet av landets totalproduktionen och allt stigande produktivitet kan lätt omvandlas till en proportionlig och rättvis grundinkomst utan att man här behöver se några tecken på varken socialism eller vänstervridenhet.

Grundinkomstens största samhälleliga nytta är att den på mycket bred front gör det möjligt för hundratalstusen att förverkliga sin dröm - och sysselsätta sig själv.

Den kan bli ett abrupt slut på den systematiska utsugningen av det finska folket genom skuldsättning, ränta och skatter den dagen ekonomidemokraterna kommer åt att påverka dagens uppenbara missförhållanden.

Framtida generationer kommer att undra och skaka på huvudet då man begrundar hur finländska beslutsfattarna i sin dumdristighet så länge tillät finanskapitalisterna fortsätta med sin uppenbart parasititiska verksamhet - utan att man gjorde något åt ​​det.

Slutligen : Jag upplever nog att jag är på rätt väg då jag beskådar all den stora mängd post som jag mottagit från folk runt om i landet. Till dags dato börjar vi ha närmare tusen supporterkort insamlade.

3 kommentarer:

Stolt kämpe sa...

Vad du/ni inte riktigt hajat, är att finanseliten(bedragare och rånare med slips) aldrig kommer låta er lyckas.
Vid alla tidigare försök att bli kvitt dessa as, så har antingen aktuella personer mördats, eller världskrig startats.
Folk i gemen är inte tillräckligt vakna för hur det egentligen går till, samt ännu värre, de som är vakna, har blivit mutade och hotade till att va med på bedrägeriet.

Kodexkodex sa...

@Lars: Mycket bra text, visst handlar det mycket om politik. En tanke som slagit mig är att nuvarande penningsystem som att sätta en V8-motor på en hästkärra. Det är alltså ett gammalt IMPERIALISTISKT penningsystem, gjort för imperiebyggande eller liknande. Frågan är nu vad vi småländer ska med ett sådant system till? Och vad skall stora länder, vad skall själva jordklotet med ett sådant system till?

De etablerade politikerna vågar dock inte komma med förslag till byte av system, och detta troligen mycket på grund av att det historiskt alltid inneburit prestige att ha denna förb-de V8...! Plus naturligtvis gammal unken okunskap o mytbildning, tex att exporten allena kan göra ett land rikt, etc.

/Mvh

Ps: @Stolt kämpe, kan vi nånsin sluta kämpa?

wikström sa...

Frågan är hur vi skall få ekonomiejournalisterna att begripa sej på ekonomi. Där behövs det verkligen skolning.
Tyvärr finns det få av idag som förstår vad pengar är.
Skulle jag bara kunna Lars, så skulle du få min röst.