fredag 15 april 2011

Vaken:Libyen attackeras på grund av deras statsägda centralbank


Libyen attackeras på grund av deras statsägda centralbank

Published by Jin83 on 2011-04-14 (255 reads)

Libyen attackeras på grund av deras statsägda centralbank
Ellen Browns senaste artikel på Truthout beskriver hur Libyens starka ekonomi finansieras av centralbanken, som bland annat har enorma tillgångar i guld. Alla unga medborgare kan erhålla räntefria statslån på motsvarande 50 000 USD i Libyska Dinarer. Sjukvård och utbildningen är helt fritt. Visst har Libyen olja också. Men bara ca 2% av världsproduktionen. Men vad landet har som verkligen är en fara för de styrande krafterna i världen är den statskontrollerade centralbanken, helt självständig från BIS.

Libyen har dessutom agerat för att skapa en guldmyntfotsbaserad valuta, den traditionella muslimska Dinaren, att använda inom ett afrikanskt valutaområde. Dessa två faktorer är sannolikt huvudanledningen till NATOs attacker. Libyen är ett av de sista länder som inte underkastas de internationella bankirernas skuldnät. Och som aktivt strävar för att utöka sin frihet. Detta är något bankeliten inte tänker tolerera längre.

Klicka här för att läsa Ellen Browns artikel

alternativportalen.wordpress.com
källa: http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1127

UPPDATERING: 19.4 Intressant video där brittisk fredsorganisation bekräftar att INGA civila alls skulle ha dödats av Gadaffis militär.

Inga kommentarer: