torsdag 10 april 2008

Lögnen om global uppvärmning: våra barn hjärntvättas

Då jag läste detta kändes det speciellt träffande eftersom jag nyligen haft en dispyt med min 15-åriga dotter om Al Gore och hans film. Min dotter hade fått se filmen i skolan och man hade lyckats uppröra henne - och troligen hela klassen. Hjärntvätt !
Minns att jag läst om hur man i England ordnat det hela: en grupp föräldrar hade lyckats kräva att skolorna meddelar barnen att filmen är ensidig och politisk. ( som om barnen skulle förstå vad det betyder)

William Gray:

"We are also brainwashing our children on the warming topic. We have no better example than Al Gore's alarmists and inaccurate movie which is being shown in our schools and being hawked by warming activists with little or no meteorological-climate background."

http://blogs.usatoday.com/weather/2008/04/expert-were-bra.html

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lars!

Ja, visst är det propaganda. Man har effektivt försökt stimulera näringsliv och konsumenter att förbruka mindre kolbaserad energi (framförallt olja) genom att skrämma livet ur folk genom media som ju går maktens intressen. Det man försöker dölja för allmänheten, och jag vet vad jag talar om eftersom jag studerat detta i åratal, är den kommande oljekrisen -som denna gång kommer bli permanent- eftersom vi närmar oss den globala s.k. oljetoppen. Läs gärna om detta på nätet, på eng. "Peak Oil". Det går inte att tjäna pengar på oljetoppen, däremot Global warming.

Läser din blogg titt som tätt och tackar för ett strålande jobb.

Lars Osterman sa...

Tackar för det. Har du möjligen hört om Lindsey Williams... enligt honom tar oljan ingalunda slut utan allt är bara en konstgjort hype - lite som "oljekrisen" 1973...

Jag har en grej om honom på min finskspråkiga blogg. Videon kan du ju se på även om du kan finska.

klicka här

Berätta gärna vad du tror efter att ha sett videon. ;-)

Anonym sa...

Nog för att det är dåligt att de ljuger, men är det inte vi som vinner på att vi övergår från fossila bränslen till förnybar energi?

Anonym sa...

Hittade Al Gores senaste keynote.

http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/243

Lars Osterman sa...

Tja..som jag ser det är det mycket ruttet om oljeindustrin låter oss tro att att oljereserverna sinar och s a s höjer priserna genom att hänvisa till en bluff - en lögn.

En helt annan fråga är sedan den om vi alls behöver olja i någon form alls. Jag misstänker att om Teslas och andra uppfinnares patent o uppfinningar fritt kunde ha kommercialiserats hade vi dumpat förbränningsmotorn redan på 1930-talet.

Men den självutnämda finanseliten vill ha oljan kvar för den har så stor geopolitiskt strategisk betydelse. Genom att kontrollera olja kan man kontrollera vem som kan flytta trupper och militärmaterial. Genom att hindra någon att få olja kan man hindra mobilisering. Idag har stormakterna dock kärnreaktordrivna hangarfartyg och u-båtar. Så uranet är likaledes ett strategisk bränsle som vissa kretsar kräver total kontroll över.

Jag vet inte om peak oil är saga eller sanning. Om det är sant är det OK. Om det är saga är det dock inte OK för det bevisar att industrin kontrollerar, forskning, informationsflöde och massmedia.

Jag bebor gärna en planet utan vare sig sot eller avgaser. Men som läget nu är - verkar det politiskt omöjligt även om det vore teknisk möjligt.