onsdag 28 oktober 2009

Den stora Koldioxidsvindeln

Godfrey Bloom säger sanningen om klimatförändringen och den påstådda kopplingen till koldioxid.
Har vi inte redan i högstadiet lärt oss om hur kolet cirkulerar mellan fast kol och koldioxid..?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker Ukip gör mycket bra arbete med att nedmontera EU. Men i denna fråga har de fel:

http://svtplay.se/v/1743890/vetenskapsmagasinet/del_18_av_18

Även:

http://svtplay.se/v/1737478/dokument_utifran__en_ocean_av_plast

Helge sa...

I min mening finns det en gnutta sanning i det hela men som sedan någon såg ett tillfälle att tjäna pengar på och efter det har det spårat ut helt.

Det kanske finns en koppling mellan CO2 och global uppvärmning men jag tror inte det är så enkelt som vissa forskare och media vill få det att framstå. Jag tror heller inte att människan påverkar speciellt mycket men däremot tror jag att det är en positiv utveckling att vi försöker minska på utsläppen. Dock tycker jag att metoderna är fel.

Jag tror inte att utsläppsrättigheterna verkligen minskar på utsläppen, utan det ger många tillfälle att tjäna pengar på andra. Om man ger vissa utrymme att tjäna på andras bekostnad, så kommer de att göra så och de kommer att manipulera för att kunna göra det så effektivt som möjligt.

Om det verkligen fanns ett genuint intresse för att minska på utsläppen, varför använder man då inte pengarna som man får från utsläppsrättigheterna till att forska och utveckla alternativa lösningar? Man vill tjäna pengar men miljön struntar man i. Den används bara som ett hot med vilken man kan tvinga till sej pengar.

Bra att man tar eventuella hotbilder på allvar men man bör ändå inte överreagera och göra vad som helst. Vad spelar det för roll om vi här i Europa kämpar för att minska på våra utsläpp om de bara flyttas till Kina. Därtill finns det många andra saker som är ett större hot mot vår miljö än just CO2.