torsdag 20 november 2008

Statistik över amerikanska storbankerKlicka på bilden så ser du bättre. (källa)

Notera att bara en bank - JP Morgan har i sin balansräkning ett värde på 92.000 miljarder USD i derivativer. (Hela världens sammanlagda BNP är ca 60.000 miljarder USD.)

JPMorgan har 74 ggr mera derivativer än egendom( framgår från sista spalten till höger)

Konstigt att massmedia inte rapporterar sånt här. Hittade bilden på denna blogg. Den innehåller häftigt material minst sagt. (även om denna blogg berättar om dethär och annat skall det inte tolkas som om denna blogg skulle understöda påståenden i nämda blogg)

Notera även hur bloggaren i fråga högst upp har satt in en disclaimer med följande innehåll:

Disclaimer: the posting of stories, commentaries, reports, documents and links (embedded or otherwise) on this site does not in any way, shape or form, implied or otherwise, necessarily express or suggest endorsement or support of any of such posted material or parts therein.
Är det så här vi alla bloggare måste börja skydda oss själva ?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska vilda skriverier på den bloggen, föstår varför de har en disclaimer men det är knappast nåt som vi Finländare behöver, ännu iaf och nyttan av en sådan är väl ganska begränsad här hos oss. Skriver man nåt som är olagligt, så kan man knappast skydda sej med en sådan och skriver man lagligt så behöver man inte nån.

Texten är väl kanske närmast menad för att verka avskräckande för sådana som kan tänkas ta åt sej och försöka stämma bloggaren. I USA är det ett reellt hot medan den här hos oss knappast är det.

Den bloggens texter kan, av nån känslig person, anses vara hets mot folkgrupp, jag har bara läst ett par inlägg så jag vet inte hur de andra texterna är men de jag läst pekar ut en folkgrupp även om den samtidigt delvis försvarar den.

Jag vet inte om det är en slump men det har framkommit flera texter den senaste tiden som gör just det och jag vet inte riktigt varför. Även om det vore sant, så ser jag inte nån relevans i att skylla bankirernas girighet på en viss folkgrupp. Kan inte undvika att få en känsla av Europa och speciellt då Tyskland på 20-talet..

Lars Osterman sa...

Kritik mot girighet, lögner och smussel är då verkligen inte kritik mot någon folkgrupp, där har du helt rätt.
Men trots det så tycks man på vissa håll vara synnerligen benägen att försöka döma all kritik mot dagens finanssystem där privata banker av någon märklig anledning givits monopol på att skapa kredit, dvs skapa skuldpengar ur tomma intet med bokföringstrick - som om det vore kritik mot etnisk folkgrupp.

Alla stora penningreformerare och samhällskritiker som tagit fasta på dessa frågor har kallt stämplats som "rasister". Dit hör brittmajoren CH Douglas, dit hör Ezra Pound, A R Orage och många fler.
Men klart är ju att folk som tagit en viss religion som sin egen, HAR högt upplyft synnerligen rasistisk litteratur som direkt bl.a påbjuder att ta ockerränta av andra än de egna. Men det har ofta påståtts att man knappt kan peka på den märkliga omständigheten ens i sakliga ton, utan att direkt minst bli stämplad som politiskt inkorrekt. [Som David Icke säge: the sheeple police themselves.]

Men både Douglas och Pound insåg att det fanns en koppling både mellan högfinans och krigshets samt högfinans och mänsklighetens elände. Den sidan tycks man vara benägen att lämna bort från historieskrivningen.

Situationen tycks inte vara bättre idag heller: Folk vågar ju knappt ens skriva kommentarer till denna blogg utan att förbli anonyma. Har hört att endel inte ens vågar posta kommentarer från egen dator av rädsla av att de kan spåras av en självutnämnd men osynlig "åsiktspolis".

Anonym sa...

Det är mycket som inte får sägas om judar. Benjamin Freedman var själv jude och med i Versaille där Paul Warburg (grundare av Federal Reserve) satt på USAs förhandlingssida om förhandlingsbordet medan hans bror Max Warburg (senare direktör för IG-Farben) satt på Tyskarnas sida. Här berättar Benjamin Freedman om historien som aldrig får sägas:
Benjamin Freedman

Bobby Fischer är en annan jude som inte haft mycket till övers till den lilla elitskick som styr (och orsakat mycket, mycket lidande även för den vanlige juden)
För en detaljerad genomgång av Rotschilds skitiga historia:
Rothschilds historia