onsdag 28 januari 2009

Kucinich om det ekonomiska läget och korruptionen

Kongressledamot Dennis Kucinich talar en timme om det ekonomiska läget och hur stimulanspaketpengarna sparats i bankerna för skumma företagskap i stället för att som avsågs, lånas ut till skuldsatta konsumenter i nöd. Verkligen värt att lyssna på.

On this link http://cspanjunkie.org/?p=1724 Congressman Dennis Kucinich describes the economic and monetary crisis for one hour on the floor of the House of Representatives. You can see what a devoted and great leader he is. View it all. At about 40 minutes in, he discusses Stephen Zarlenga and our monetary reform proposal - a must see!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kucinich är OK, särskilt då han lyssnar på LaRouche, som utan tvekan är den som i det långa loppet legat mest rätt i sina prognoser.

Kolla bara in det här klippet på YouTube, så kan ni bilda er en egen uppfattning:

Lyndon LaRouche was right about the financial collapse!

Lars Osterman sa...

Hejsan - och tack för kommentaren.

Lyndon LaRouche är mycket bekant. Har läst en hel del hans texter och lyssnat på hans föredrag.

Det som stör mig är hans märkliga åsikt om att Roosevelt skulle ha gjort något fantastiskt då han i praktiken INTE skapade statliga räntefria pengar UTAN i stället LÅNADE av bankerna mot ränta.

New Deal kunde ha blivit epokskapande men Roosevelt lät bli att ta steget. I övrigt var han ju en "Rosenfelt" och hade släkten i bankvärlden.

Stolt kämpe sa...

Dessutom gjorde den där Rosenfeldt en annan sak som många aldrig hört talas om. Han konfiskerade människors guld. Enl direktivet så blev det olagligt att inneha guld och måste lösas in. Löstes i gjordes det, till en helt värdelös kurs. Så kan man också fixa statsfinanser och ingen fattar hur hur blåsta dom blev. Sen har ju det "glömts bort" i historieskrivningen också.

Anonym sa...

Jag vet inte om denna är intressant för dig men det kanske beskriver situationen för oss dödliga där ute på, Det blir mer och mer i massmedia... Länken:
http://se.youtube.com/watch?v=C7Xu3xUkpEE

Hittade din blogg genom en god vän som gick bort 1:april 2008... Jag gick under namnet "Köksmästaren" Brukar läsa din blogg till och från... Bra info du har här...

Anonym sa...

just d. Denna ville jag också vidarebefodra till dig... jag finner den mycket intressant,,,
http://video.google.com/videoplay?docid=-2219026291450576553

Sista 3 minuter...
http://se.youtube.com/watch?v=D8L_MyJs3XA

Kolla även dessa 3 när han medverkar i AJ show
http://se.youtube.com/watch?v=PQQIjVd93DA&feature=related

/Köksmästaren.

HCA sa...

Köksmästaren å Lars, jag tog mig friheten att "sno" Glenn Beck-videon å skrev ett litet inlägg om det.

Prästens film ska jag se, verkade inte vara för mycket "religion" i den av det lilla jag såg.

Lars Osterman sa...

Fina linkar köksmästaren, tack för dem. Lade upp videosnuttarna på min finskspråkiga blogg.

talousdemokratia

Enda felet med Glenn Beck är att han predikar sitt egna evangelium och prackar det på andra även då han intervjuar olika gäster. Beck visar tecken på megalomani och tror han är expert på allt då han t.ex. s.g.s förolämpar Kucinich.
Dennis som f.ö. var Mikael W:s favorit, är en man med stort socialt samvete.

Anonym sa...

En annan sak med Beck är att han har kommer från samma grupp som Rosenfelt och att han alltid stödjer guldstandarden. Och gissa vilken grupp som alltid har kontrollerat tillgången, efterfrågan och gruvdrivten av guld!

HCA sa...

Guldstandarden är kanske inte det ultimata alternativet. Men, ni som kan detta mycket bättre än mig, är inte det ett bättre system än nuvarande?
Vilket system är annars det ultimata, och hur möjligt/rimligt är det att vi når dit?
Oavsett vilket nytt penningsystem som man kan tänkas byta till, krävs det en total, global kollaps för att det ska ske?

Många frågor från en nyfiken HCA..:):)

Lars Osterman sa...

klick

The Rothschilds controls the gold market

Det ENDA sättet att uppnå ekonomisk frigörelse är att en stat ordnar fram sina egna oberoende pengar och deklarerar dem vara kopplade till värdet av den årliga produktionen i staten i fråga.

Räntan borde även elimineras.
Guld leder bara till girighet och krig.

Lars Osterman sa...

Dessutom gjorde den där Rosenfeldt en annan sak som många aldrig hört talas om. Han konfiskerade människors guld. Enl direktivet så blev det olagligt att inneha guld och måste lösas in. Löstes i gjordes det, till en helt värdelös kurs. Så kan man också fixa statsfinanser och ingen fattar hur hur blåsta dom blev. Sen har ju det "glömts bort" i historieskrivningen också.

Nog pratas den en hel del om hur Roosevelt drev i guldet. Till och med jag har hört det flera gånger.
;-)))

Och i övrigt så lär ju engelska drottningen/kungen ha gjort det samma sak under århundrades gång - samlat in guldet och "spätt ut" guldet och slagit en hel del mera mynt av "samma guldmängd"...folket har bara haft att acceptera det hela.

Anonym sa...

Läste realtid idag, vet inte om du redan sett det här uppropet:
http://www.cato.org/special/stimulus09/cato_stimulus.pdf
Artikeln:
http://www.realtid.se/ArticlePages/200902/02/20090202161509_Realtid871/20090202161509_Realtid871.dbp.asp

/Köksmästaren