lördag 3 januari 2009

What is money ?

David Icke frågar sig vad pengar är..

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej,

Du tycks vara väl insatt i hur pengar och penningsystem fungerar.

Den svenska kronans värde minskar i förhållande till andra valutor.
Pengarna folk har på sina bankkonton blir mindre och mindre värda.

Jag har några frågor till dig som kan vara av allmänintresse och jag hoppas du kan svara direkt i din blogg.

Lite bakgrund först.

Politiskt sett så är världen nu inne i en farlig period. Den politiska situationen i Israel kan eskalera till ett storkrig i regionen.

USA kan bli inblandat, (med stor sannolikhet). Kina levererar idag raketer till Hamas i Gaza och kan bli inblandat militärt eftersom Kina är beroende av mellanösternoljan. Dom kan inte stillatigande se sina oljeleveranser ev bli strypta om USA går in med militära styrkor i Iran. Dom måste se om sina intressen.

Blir USA engagerat i Israelkonflikten kan också Ryssland flytta fram sina positioner i Nordeuropa. (USA måste fokusera på mellanöstern, och har inte resurser att backa upp dom europeiska staterna).

Ryssarna kan då t.ex gå in i dom Baltiska staterna. EU kommer inte att kunna göra något åt det i så fall. EU är alltför beroende av den ryska gasen och oljan.

Ryssarna kan även gå in i Sverige. Vi har ju inget militärt försvar längre. Dom kan ställa ultimatum att Sverige tillåter ryska militärbaser i Sverige i syfte att få framskjutna positioner i väst.

Vad jag vill få lite klarhet i är, vad vill hända med våra pengar och deras värde om mellanösternkrisen eskalerar till ett storkrig? Om EU förklara sig neutralt?

EU har ingen krigsmakt av någon potential. Sverige har inget försvar alls. Vi står helt nakna i händelse av ett storkrig. Det enda land i Norden som kan ställa upp med en ansenlig krigsmakt är Finland och det dom kommer att prioritera är försvaret av sitt eget land.

Vad skall vi göra med våra besparingar i ett sådant scenario? Skall vi investera i guld? Silver? Köpa odlingsbar mark, lantbruk?

Sverige var självförsörjande på livsmedel och det mesta annat utom olja under andra världskriget och under 50-60-talet men inte nu. Vi är helt beroende av omvärlden vad gäller livsmedel och allt annat.

Vad skall vi göra för att värdesäkra våra pengar om det blir ett storkrig? Det är min fråga.

Lars Osterman sa...

Tyvärr vet jag nog inget mer än någon annan vad gäller dina frågor.

Men pengar i sig är nog inget man bör satsa på. Men klart att blir det kaos gäller det att ha småsedlar i massor eftersom man inte kan köpa något annars.

Att äga guld är nog bara ett problem.

Skog och täckdikad produktiv åker är förstås av värde som källa till ved och bröd.

Bruksföremål som saksar, knivar yxor, sågar, spadar, järnspett mm kommer nog att hålla sitt värde.

Vapen och ammunition likaså.
Solpaneler, batterier.

Listan kan göra hur lång som helst.

Men som sagt jag tror nog inte jag vet mer än de flesta andra om vad man borde satsa sina pengar på inför en eventuell kommande kris.

;-)

HCA sa...

Det är en skrämmande, men tyvärr trolig, bild du målar upp E.

Att ryssarna skulle flytta fram sina positioner till Sverige är absolut troligt, mycket eftersom de skulle täcka Östersjön och ha en finfin front mot Norge... Troligast är att de tar både Norge och Sverige samtidigt. Norges olja är troligen en bra anledning, samt att de har säkrat kusten.
Sverige kan under ett år(!), mobilisera 65 500 soldater, varav 43 000 är via hemvärnet. Ett stort skämt mao....

Dock så behöver ryssen bara ringa vår regering å skramla med vapnen så kommer de att lämna över rikets alla nycklar direkt. De är ju inte särdeles bra på att motstå tryck utifrån (FRA, IPRED mm), och vid tidigare tillfällen har vi lagt oss på rygg (WW2).
Det blir att bli frihetskämpande gerillasoldat isf, eller som man populärt också kallar det, en terrorist..

Anonym sa...

Hej Lars

Har du sett den här dokumentären?

1932, A True History of the United States (svensk version)

Den är väldigt viktig för att förstå skillnaden mellan det ursprungliga, sanna AMERIKANSKA politiska och ekonomiska systemet (protektionism, realekonomi, utveckling, industrier, jordbruk) och det BRITTISKA systemet (slav-/frihandel, "köpa billigt och sälja dyrt").

Den fokuserar på hur Franklin Roosevelt gick emot Wall Street- och City of London-intressena, som ville ha finansdiktatur i USA precis som i Europa och som ville förhindra att FDR skulle bli vald och som senare försökte mörda eller störta honom. Roosevelt räddade USA från fascismen och satte igång en utveckling som aldrig tidigare skådats.

Filmen går även in på hur Roosevelt ville att efterkrigsvärlden skulle se ut, och hur han bråkade med Winston Churchill om att avskaffa det brittiska imperiet.

Väldigt nyttigt att se för att förstå situationen idag, då Obama snart kommer in som president. Han har chansen att göra som Roosevelt gjorde när han kom in, med en New Deal. Men han skulle även kunna göra som Truman gjorde när han kom in, med atombomberna över Japan.

Lars Osterman sa...

Hej Jörgen,

Nej jag har inte sett denhär filmen. Men jag är nog lite skeptisk till att glorifiera Roosevelt. Han var trots allt en inflyttad Rosenfeltd och släkt med rovbankirerna. Dessutom gjorde han inte det han fått fullmakt att göra dvs att kringå banksystemet. Roosevelt "nöjde sig" m a o att skapa New Deal pengarna som skuld genom banklån.

Men jag tittar gärna på filmen. Kanske man lär sig nåt nytt.

Mina källor til ovanstående påståenden är artiklarna av Ellen Brown på www.webofdebt.com samt Richard C.Cook´s artiklar på www.globalresearch.ca.